Loading... (0%)

Lihula JK võitis kodustaadionil JK Kernu Kadakat

08 May 2016

III liiga viiendas voorus võõrustas Lihula JK eile, 7. mail Kernu Kadaka jalgpalliklubi. Kodustaadioni eelis ja toetavad fännid aitasid Lihula JK 4:1 võiduni.

Needus murtud

Lihula JK on eelnevatel hooaegadel Kernu Kadakaga kohtunud kuus korda. Kuue peetud mängu jooksul pole Lihula JK kordagi suutnud Kernut võita – kaks korda on mängitud viiki ning neli korda on Kernu lahkunud võitjana. Seitsmenda korraga sai needus murtud ning Lihula JK sai kaua oodatud võidu.

Tugev kaitse ja edukad rünnakud

Lihula läks mängule vastu kindlalt. Vastased olid ammused tuttavad, mistõttu oli Lihula vastaste mängustiilist teadlik. Kernu pikad pallid andsid Lihula kaitsjatele palju tööd, kuid Lihula kaitseliin – Randel Plaas, Kaarel Pikkmets, Rasmus Paulus, Horre Kruus – tegi oma tööd hästi. Lihula avavärav sündis juba mängu esimestel minutitel, kui Madis Sibul suunas palli peaga Kernu väravavahi seljataha. Esimese poolaja keskel jäi pall korra veel Kernu väravavahile püüdmatuks, kui Madis lõi postipõrkest palli sisse. Esimene poolaeg lõppes Lihula 2:0 eduseisuga.

Teisel poolajal muutus mäng pingelisemaks ja ärevamaks. Oli näha, et kuum suveilm oli Lihula mehed veidi uinutanud, mistõttu tekkis Kernul rohkem ohtlikke olukordi.

Teise poolaja keskel saatis Kernut edu ning suudeti üks värav tagasi lüüa. Meeste väsimus ja platsil lonklemine tekitas kahtluse, et Kernu võib hoogu üles saades veel väravaid lüüa.
Motivatsioonisüsti andis aga Lihula kolmas värav, kui Mirko Kruus mängis vastaste väravavahi üle ning lõi palli tühja väravasse. Eduseisu kindlustamisega meeste tahtejõud ning enesekindlus kasvas.

Mängu viimastel minutitel niitis Kernu väravavaht viimase mehena maha Mirko – Kernu väravavahile tõusis punane kaart ning Lihula teenis penalti. Penaltit läks lööma Reigo Vänt, kes selle ka kindlalt realiseeris.

Tabelis viiendad

Viie vooru järel hoiab Lihula tabelis viiendat kohta. Pärast suureskoorilist võitu Lasnamäe Ajaxi duubelvõistkonna üle, kaotas Lihula JK 1:8 tabeli liidrile FC Nõmme United II ja 0:3 Tallinna Zenit jalgpalliklubile.
Järgmisel nädalal sõidetakse külla hiidlastele, kus Lihulat võõrustab Kärdla Linnameeskond.

Mängu fotoalerii.

Tekst ja fotod: Liset Kuusik

Admin - post author

No other information about this author.