Loading... (0%)

Lihula korvpalliveteranid jõudsid rahvusvahelisel turniiril poolfinaali

18 October 2016

Möödunud nädalavahetusel toimus Haapsalus rahvusvaheline korvpalliturniir Sauna Cup, kus osales ka Lihula veteranide meeskond, kes pääses poolfinaali ning saavutas neljanda koha.

Sauna Cup on rahvusvaheline veteranide korvpalliturniir, kus kaasa teevad peamiselt Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa veteranide meeskonnad; aastate jooksul on lisaks nende riikide esindajatele käinud osalejaid ka Türgist ning Itaaliast.

Tänavu 14.-16. oktoobrini aset leidnud turniiril võisteldi viies vanusegruppis: mehed võtsid mõõtu 35+, 40+ ja 50+ ning naised 20+ ja 40+ vanuseklassides. Lihula veteranide võistkond, kuhu kuulusid Ivar Bank, Gert Oosim, Veiko Paenurm, Paavo Veermäe, Siim Hinsberg, Jaanus Getreu, Argo Mõtt ja Kristo Linn, tegi kaasa meeste 40+ turniiril ning esindas koduvalda igati väärikalt.

Punkt-punktis mäng

Esimeses alagrupikohtumises mindi vastamisi Tallinna võistkonnaga Setu Sauna Selts. Sauna Cupi üks reeglitest on see, et mängu alustatakse vabaviskejoonelt, et koguda ühe minuti jooksul kordamööda visates oma võistkonnale mängu alguseks skoor ette. Lihulal õnnestus hea visketabavusega saavutada mõnepunktine edu; punkt-punktis kulges ka mäng.

Paariminutilise mängu järel hakkas meeskonna kohale kerkima murepilvi: seljavigastuse sai Siim Hinsberg ning teise poolaja keskel langes vigadega pingile Veiko Paenurm. Vähemusse jäänud Lihula veteranid tegid siiski ülimalt hea mängulõpu, kus võideldi viimseni ning ei lastud vastastel lõplikult juhtima minna. Lõpusekundite möllus kuulus siiski ühepunktiline võit 25:24 vastastele.

Meeskondlik ühtsus

Selleks, et pääseda poolfinaali tuli Lihula meestel kindlasti võita leedukate Mazeikai linna veteranide meeskond.

36 000 elanikuga Leedu naftatöötlemispealinnal Mazeikail oli meie veteranidele vastu panna kiired, pikad ja ülimalt füüsiliselt tugevad korvpallurid. Vea piiril mänginud leedukatele ei olnud võõras ka vastaste lükkamised, tõukamised ja isegi löömised: kaitses rippusid nad Lihula korvpalluritel väga tihedalt küljes. Siiski said meie mängijad hakkama aastate jooksul ühe parima mänguga. Vastaste maneeriga kaasa ei mindud ja Mazeikai mängiti üle tarkuse ja meeskondliku ühtsusega.

Korvi all võimutsesid Gert Oosim, Ivar Bank ja Veiko Paenurm. Mängu juhtis kindlalt Argo Mõtt, kiirrünnakutega panustas Jaanus Getreu ja vajalikul hetkel olid suureks abiks Kristo Linna korvid. Üksteist aidati ja toetati: selline ühtsus ja sõbralikkus tegi minul, kui platsil mänginule, südame soojaks. Haapsalu Spordihoones aplodeerisid Lihula veteranidele pealtvaatjad ja väljakul oli hea Lihula Vaim. Võit 34:27 tähendas poolfinaali jõudmist.

Tubli neljas koht

Poolfinaalis tuli vastaseks teine Leedu klubi Vilniuse Atea, kuhu kuulusid paljud kuulsa Viliniuse Stayba koolkonna mängijad. Lihula sai imelise vabavisketäpsusega tabloole tervelt 14 punkti: ka mängu juhiti terve esimese poolaja, vahepeal isegi 10 punktiga. Teisel poolajal hakkas eduseis sulama: otsustavaks sai vastaste pikk vahetusmängijate pink. Vastu tuli võtta 35:50 kaotus ja valmistuda pronksmedali kohtumiseks juba tuttava Setu Sauna Seltsiga.

Viimases mängus Lihula veteranide meeskonnal enam jõudu ei jätkunud ning vastu tuli võtta kaotus. Sellegipoolest on turniiri neljas koht igati korralik tulmus.

Veteranide korvpalliturniirid on võistlused, kus tähtsaimaks on mängurõõm, vanade sõpradega kokku saamine ja kodukandi esindamine, millest viimast on meie mehed alati hästi teinud. Lihulas on pikad korvpallitraditsioonid ning omal ajal koolist saadud hea korvpalliharidus aitab meie sportlasi ka veteranieas.

 

Jaanus Getreu

 

Fotod: Tiit Treimann

Admin - post author

No other information about this author.