Loading... (0%)

LLJK ja JK Vatla kutsuvad lapsi Lastekaitsepäeva jalgpalliturniirile

24 May 2016

Juba selle kuu viimasel pühapäeval, 29.mail toimub Vatla mõisapargis järjekorras üheksas Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi (LLJK) Lastekaitsepäeva jalgpallipäev.

Tänavune jalgpallipäev korraldatakse teist aastat järjest LLJK ja JK Vatla koostöös. Tegemist on meie piirkonna koolidele mõeldud üritusega, kus lisaks jalgpalliturniirile ei puudu ka põnev kultuuriprogramm.

Lastekaitsepäevale pühendatud üritus toimub seekord Vatla mõisapargis algusega kell 11 ning on eriline selletõttu, et laps ei esinda turniiril konkreetset kooli, vaid oma elu- ja kodukohta. Nii ongi võistkonnad Kirblast, Lihulast, Tuudilt, Matsalust, Kõmsilt, Virtsust, aga ka Vatlast.

LLJK treener Jaanus Getreu sõnul on oluline, et Lastekaitsepäevale pühendatud üritused on toimunud erinevates Lõuna-Läänemaa asulates: „Alguses olid jalgpallipäevad toimunud mitu aastat Lihulas, seejärel Massus, nüüd teist aastat Vatlas. Kindlasti jõuavad need ka Virtsu, Tuudile aga ka Kirbla. Kuni on lapsi teeme ikka edasi!“

Külalisteks Eesti tipud

Aastate jooksul on Lastekaitsepäeva üritust külastanud palju erinevate spordialade tipud, samuti endised profijalgpallurid nii Eestist kui välismaalt.

Lastekaitsepäev Indrek Zelinskiga

Jaanus Getreu sõnas: „Julgen öelda, et meie üritustel on lapsi õpetamas käinud terve Eesti koondise jagu jalgpallureid – Kethy Õunpuu, Indrek Zelinski, Martin Reim, Marko Kristal, Rauno Sappinen, Enar Jääger, Rauno Alliku, Alo Bärengrub, Mihkel Aksalu ja Priit Mäeorg. Lastele on see suur au mängida ja treenida Eesti tippude käe all.”

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak on lubanud: “Ma isiklikult tegelen sellega, et Lastekaitsepäeva turniirile taas koondislased tuleksid.“

Erinev kultuuriline programm

Kristina Bannikova. Foto: jalgpall.ee

Läbi aastate on LLJK Lastekaistepäeval pakutud erinevaid kultuuriprogramme: üritusel on käinud esinemas nii rokkansambel kui ka trikijalgpallur, toimunud on mõisade külastamised ning ratsa-show.

Ka tänavune programm tõotab tulla põnev: toimuvad juba traditsiooniks saanud lastevanemate ja laste jalgpallilahing, löögivõistlused, treening tähtedega ja palju muud huvitavat. Kogu üritust tuleb nagu ka mullu filmima FC Flora Televisioon.

Eraldi toimub turniir ka tütarlastele, keda juhendavad samuti Eesti naiste koondise mängija. Tänavu on meie tüdrukutel võimalik treenida Eesti naiste jalgpallikoondise ja JK Pärnu mängijaga Kristina Bannikovaga.

 

Igal aastal oma lipulause

Lastekaitsepäeva üritusega pööravad korraldajad tähelepanu lastele ning näitavad, et laps on kõige tähtsam. Igal aastal on sellel päeval ka oma lipulause. Tänavu on motoks „Muudame lapsepõlve sportides turvalisemaks“; esimesel aastal aga „JAH jalgpallile, EI tubakale“.

Jaanus Getreu on range: „Just läbi esimese aasta moto on meie klubi filosoofiliselt oma lapsi kasvatanud: mitte ükski trennis käiv laps, ei tohi olla taolise pahega seotud. See on range joon, mida olen mina koos lastevanematega järginud,“ ning lisab: „Mida aeg edasi, seda muutuv on päeva sisu. Olen jõudnud arusaamisele, et lapsi tuleb suunata mõtlema suunas, et suhtumine töösse, kaaslastesse ja oma tegemistesse on ülioluline ja kui midagi teed, tuleb teha seda hästi.“

Jaanuse sõnul on tänapäeva koolis hakkanud piirid kohustuste ja õiguste vahel ära kaduma: laps tunnetab ainult oma õigusi, kuid loomulikuna tunduvatest kohustustest nagu näiteks kooli esindamine spordivõistlustel, ei ole ta vahetevahel kuulnudki.

Suure toetajaskonnaga üritus

plakatLäbi aastate on jalgpallipäeva korraldamisel olnud LLJK abiks mitmed koostööpartenerid: Unicef, Massu Mõisatallid, Vatla Jalgpalliklubi, Tallinna FC Flora, Eesti Jalgpalli Liit ja paljud muud. Lisaks organisatsioonidele on suur abi olnud ka lastevanematelt ja muidugi toetajatelt.

Igal aastal käib palliplatsil koos lastevanematega ca 100 spordihuvilist ning teist samapalju on üritust vaatamas väljaku äärest.

LLJK ning JK Vatla kutsuvad ka sel aastal kõiki koolilapsi koos vanematega veetma ühe toreda sportliku päeva.

 

 

 

Kristina Kukk ja Jaanus Getreu

 

Pildid: LLJK

Admin - post author

No other information about this author.