Loading... (0%)

Lõuna-Läänemaa JK jalgpallineiu Marjana Kuldsaar valiti Eesti noortekoondisesse

01 June 2016

Igasugune uudis sellest, et meie väikese maakonna sportlane on jõudnud pallimängu alal Eesti koondisse, peaks meis tekitama uhkustunde. Seekord oleme uhked Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi noorsportlase Marjana Kuldsaare üle, kes on jõudnud Eesti tütarlaste U15 jalgpallikoondisesse.

U15 noortekoondis moodustati nelja sel aastal toimunud laagri põhjal, kus osales pea 100 noort jalgpallurit kolmekümnest erinevast Eesti jalgpalliklubist. Lõplikusse valikusse mahtus 25 tüdrukut, kes hakkavad treenima eesmärgiga tulemuslikult esineda Leedus 4.-7. augustil toimuval Balti Turniiril.

Enne suurt võistlust kogunetakse veel kahte laagrisse, millest üks toimub 16.-19.juunil Tallinnas ning teine vahetult enne Balti Turniiri 26.-27.juulil.

Mitmekülgne ja võimekas sportlane

Eesti tütarlaste U15 koondises on Marjana Kuldsaar mängimas poolkaitsja kohta. Lisaks temale konkureerivad sellele positsioonile veel seitse noorjalgpallurit. Siiski on Marjana puhul tegemist väga targa, intelligentse ja võimeka sportlasega, kelle võimed lubavad teda kasutada igal positsioonil.

Eesti meistrivõistlustel koduklubi eest mängides ja Lihula Gümnaasiumi tütarlaste naiskonnaga Eesti koolide meistriks tulles kaitses ta hoopis naiskonna väravat!

Väravavaht Marjana Kuldsaar keskel sinises dressis

Mitmekülgsus on Marjana kindlalt suurim pluss. Käesoleval hooajal mängib neiu Eesti noorte B-klassi meistrivõistlustel Tallina Kalevi naiskonnas. Sel aastal lõpetab Marjana Kuldsaar Lihula Gümnaasiumis seitsmendat klassi; jalgpalliga on ta tegelenud kuus aastat ning lisaks meelisharrastusele tegeleb veel ka ratsaspordiga.

Koondisse jõudmine on pikaajaline protsess

Pallimängualal väikesest maakonnast rahvuskoondisse jõudmine ei ole igapäevane: see on väga suur õnnestumine, kuid samas ka pikaajaline protsess. Selleks, et sellise tulemuseni jõuda, peab arvestama mitmete asjaoludega: milline on treeninggrupp, kas laps avaneb varem, või hiljem, samuti tuleb vastavalt lapse iseloomule leida talle väljakul sobiv positsioon ja palju muid aspekte.

Kõige suurem oht on see, et maakondade klubide lapsed ei jää lihtsalt silma. Selleks, et sind eelistataks, pead olema väga hea mängija, sest võrdsete seisude korral saab kutse enne ikkagi suurema klubi mängija. Positiivse tagala loob see, kui sportlase koduklubi mängib Eesti noorte meistrivõistlustel: sellega tagatakse lastele kvaliteetsed mängud, mida käivad vaatamas ka Eesti noortekoondise treenerid.

Tublid mängijad ja tugev järelkasv

Gertu Küttmann, Maria Reks, Marjana Kuldsaar

Meie klubist on ka varem naisjalgpallureid koondisse jõudnud. Kullamaalt pärit Sandra Pärnpuu, kes treenis klubis neli aastat, jõudis selle ajaga Eesti U17 koondisesse ja tuli Balti Turniiri võitjaks.

Tuudilt pärit Avely Kuldsalu aga on mänginud nii U17, kui U19 koondises. U19 koondises mängis ta kaasa Euroopa meistrivõistluste valikturniiril ja tema roll oli kitsta kodumaa koondise väravat. Lisaks on erinevates tüdrukute koondiste laagrites käinud üle kümne meie klubi jalgpalluri.

Vaatamata sellele, et käesoleval aastal meie tüdrukud iseseisvalt ei mängi, sest lihtsalt nii palju meid ei ole, teevad kuus LLJK jalgpallineidu Eesti meistrivõistlustel kaasa Tallinna Kalevi naiskonnas ning lisaks Marjanale alustas Eesti noortekoondise koha püüdmist veel Gertu Küttmann, Maria Reks ja eelmisel aastal ka Siret Põldäär.

 

Jaanus Getreu

Fotod: erakogu

Admin - post author

No other information about this author.