Loading... (0%)

Marjana Kuldsaar sõidab Eesti noortekoondisega Balti Turniirile

01 August 2016

Möödunud nädalal Tallinnas lõppenud selle aasta viies ja otsustav Eesti noortekoondise jalgpallilaager tõi meile suurepärase uudise: Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi kasvandik Marjana Kuldsaar arvati Eesti U15 naiskonda.

Marjana Eesti koondisse pürgimine algas jaanuaris 2015, kui toimus esimene sellevanuste tüdrukute kogunemine: nüüd, 18 kuud hiljem, on Marjana Eesti rahvuskoondises. Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi noore kasvandiku pääsemine koondisesse tähendab ühtlasi ka seda, et ta esindab Eestit 4.-7. augustini Riias toimuval Balti Turniiril, kus mängib kolme eri vastasega. Esimene mäng ootab Marjanat ees 4. augustil, kui Eesti kohtub Fääri saartega, viiendal mängitakse võõrustaja Lätiga ning seitsmendal Leeduga.

Eesti U15 koondise peatreener Katrin Kaarna iseloomustab Marjanat, kui väga tarka jalgpallurit, kes kohe treenerite nõudmistest aru saab ja iga treeninguga aina paremaks ja paremaks läheb.

Marjana alustas jalgpallitreeningutega juba teises klassis ja on silma paistnud oma äärmiselt suure kohusetundega. Ta teeb alati rohkem, kui temalt nõutakse ja on kahtlemata kõigile oma trennikaaslastele eeskujuks. Marjana on mänginud väljakul erinevatel positsioonidel väravavahist-ründajani; Eesti noortekoondises tuleb tal hetkel täita poolkaitsja kohustusi.

Eesti noortekoondise treenerite lõplikusse valikusse kuulub 20 neidu. Kokku on selle aasta U15 koondis esindatud lausa 14 erineva Eesti jalgpalliklubiga. Nii suur ei ole tüdrukute koondis geograafilises mõttes varem iial olnud; see fakt kinnitab tüdrukute, naiste ja kogu jalgpalli kandepinna suurenemist Eestis. Koondislaste nime taga ei ole märgitud koduklubina enam mitte ainult suured linnaklubid, vaid järjest enam ka väiksemad maaklubid nagu näiteks Lõuna-Läänemaa JK, Suure-Jaani United, Viru-Nigula SK ja paljud teised.

Marjana on võitnud kodukooli Lihula Gümnaasiumiga mitmel korral Läänemaa koolide meistritiitli, tema auhinnakappi mahub mitu medalit Eesti Koolispordi Liidu meistrivõistlustelt, neist kirkam 2014. aasta meistritiitel. Lisaks on ta Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi koosseisus tulnud Eesti noorte jalgpalli meistrivõistlustel viiendaks.

Marjana on kolmas Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi naismängija, kes mänginud Eesti noortekoondises. Lisaks temale on selleni jõudnud veel Sandra Pärnpuu ja Avely Kuldsalu.

Marjana pääsemine koondisse tõi suurt rõõmu ka kodustele: ema Jana Pastjan on tütre üle väga uhke ja jagab rõõmu koos teistega, kes Marjana käekäigule kaasa aitasid.

 

Jaanus Getreu

 

Fotod: erakogu ja www.jalgpall.ee
(Marjana on esimeses reas vasakult kolmas)

Admin - post author

No other information about this author.