Loading... (0%)

Martin Teppan ja Ainar-Sten Junker pääsesid Eesti koondisesse

11 February 2016

Meie mõlemad kergejõustiklased, nii Martin Teppan kui ka Ainar-Sten Junker pääsesid Eesti noortekoondisesse. Martin Teppani selle aasta esimene start koondislasena toimub 13. märtsil Balti matšil Kuldigas ning Ainar-Sten Junkeril 16. aprillil Balti meistrivõistlustel.

rsz_image6Martin Teppan pääses koondisse asendusliikmena, kuna reglemendi kohaselt pääseb koondisse Eesti noorte meistrivõistluste põhjal kaks paremat ja Martin oli meistrivõistlsutel teadupärast pronksimees. Eelmise suve Balti maavõistlusel tegi Martin seal hõbedase superjooksu, kus püstitas võimsa isikliku rekordi 2.04.

Ainar-Sten Junker, kes võitis Eesti meistrivõistlustel hõbemedali 5000 m käimises, ja pääses tänu heale tulemusel samuti koondisesse, Balti matšil ei osale, sest käimist seal kavas lihtsalt ei ole. Käimises toimuvad Balti meistrivõistlused eraldi võistlusena 16.aprillil.

Enne tähtsaid jõuproove omavanuste seas, võtavad meie kergejõustikutähed esmakordselt osa ka Eesti täiskasvanute sisemeistrivõistlustest 28.veebruaril. Martini distantsiks on seal ikka 800 m jooks ja Ainar-Stenil 5000 m käimine.

“Treeningutel oli näha, et Ainari käimistehnika on paranenud ja kindlasti on eelseisvat kahte võistlust lootusrikkalt oodata,” kommenteeris treener Endel Susi, “Martin võib ka kindlasti oma senist aega parandada. Siiski mainin, et Eesti noorte meistrivõistlustel oleks teise alana poisid pidanud valima Martin 2000 m jooksu ja Ainar kõrgushüppe.”

Tõdeda tuleb, et laager ja möödunud meistrivõistlustel käimine korraldati Endel Susi raamatute müügist saadud tuluga.

Suvehooaeg tõotab põnev tulla. Martinile plaanitakse suvel ka paar 400m jooksu. See saab olema väga huvitav, millist aega noormees sellel distantsil näitab. Ainarit ootavad suvel pikamaajooksud ja käimine.

Koondisesse jõudnud Lihula valla sportlased

Viimase aasta jooksul on Eesti noortekoondisse arvatud seega kaks meie valla kergejõustiklast- Lihula Gümnaasiumi õpilased, Matsalu ja Saastna poisid Martin Teppan ja Ainar-Sten Junker. Sellel sajandil on meie sportlastest koondisse jõudnud veel kolme spordiala esindajaid. Mairo Kanter esindas korvpalli noortekoondist Baltic Sea Cupil.

Jalgpallis on erinevate vanuserühmade koondises mänginud Lihula poiss Karl Mäger ning Tuudilt pärit ja Lõuna-Läänemaa JK kasvandik Avely Kuldsalu. Ka teine sama klubi naismängija on mänginud Eesti eest, Sandra Pärnpuu on võitnud noortekoondise eest Balti Turniiri.

Kindlasti saame omaks poisiks pidada ka Lihulas jalgpalliga alustanud ja siin seitse aastat treeninud, nüüd Pärnus elavat ja harjutavat Rocco Mõtti. Tema tegi oma esimesed esinemised U15 Eesti koondise eest. Kreeka-Rooma maadluses on aga Eesti kadettide koondises maadelnud Nurme küla poiss, RJK Leola maadleja Joonas Kaskmäe.

Lisaks on pea 30 sportlast, kes osalenud Eesti erinevate spordialade noortekoondiste treeninglaagrites.

Jaanus Getreu
Fotod: erakogu

Admin - post author

No other information about this author.