Loading... (0%)

Spordihoonesse paigaldati uued korvikonstruktioonid ja Mairo Kanter alustab korvpallitreeningutega

01 October 2015

Lihula Gümnaasiumi Spordihoonesse paigaldati sel sügisel uued, FIBA normidele vastavad 2100 eurot maksma läinud korvikonstruktsioonid. Lihula Gümnaasiumile tegi kingituse kohalik ettevõte Narma OÜ.

Vanad korvilauad ja rõngad olid Lihula lastele ja täiskasvanutele kasutamiseks olnud juba 19 aastat. Aastast 1996, kui uue Spordihoone avamisel korvpallilegend Margus Metstak need pealtpanemisega sisse õnnistas.

Mairo Kanter (nr 4). Foto: erakogu

Uued konstruktsioonid paigaldas Lihula Gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja ja korvpallitreener, varem ka Eesti noortekoondises mänginud Mairo Kanter.
Kanteri kinnitusel on äsja Lihulasse paigaldatud korvirõngad kõikide reeglitega vastavuses.

“On veel ainult üks aste paremad korvirõngad. Kuid Lihula omad on igati määrustepärased ja siin võiks pidada, vähemalt rõngaid ja korvilaudasid silmas pidades tiitlimänge” ütles Kanter.

Lihula korvpallitraditsioonid

Korvpallil on Lihula Gümnaasiumis pikad ja edukad traditsioonid. Sellest koolist on välja kasvanud mitmeid nii nais-, kui meeskorvpallureid, kes mänginud Eesti meistrisarja tasemel. Samuti on Lihula tollane Keskkool tulnud Eesti KSL poeglaste meistriks lausa kahel aastal järjest 1991. ja 1992. aastal.

Medaleid on võidetud ka tütarlaste vabariiklikel võistlustel. Samuti oli Läänemaal periood, kus meistritiitel kuulus aastaid Lihula meeskonnale. Vahepealsetel aastatel on küll Lihula noorte hulgas enim harrastatavamateks aladeks saanud jalgpall ja maadlus.

Kossu kuulutusSügisest asus kooli treenerina tööle Mairo Kanter ja paranenud tingimused korvpallilaudade näol äratavad Lihula korvapalli ehk taas endistesse kõrgustesse.

Korvpallitreeningud algavad esmaspäeval, 5. oktoobril.
Oodatud on nii poisid kui tüdrukud alates 4. klassist. Huviliste hulk ja vanus määrab, mitu gruppi komplekteeritakse.

Jaanus Getreu

Admin - post author

No other information about this author.