Loading... (0%)

Teppanile Eesti meistrivõistluste hõbe ja Junkerile pronks

04 July 2016

Rakveres peetud Eesti noorte meistrivõistlustelt tulid Lihula valla noored sportlased tagasi kahe medaliga: Martin Teppan võitis 800m jooksus tulemusega 2.04.82 hõbeda ja Ainar-Sten Junker 5000m käimises kolmanda koha, tulemusega 32.04.42. Gertu Küttmann püstitas kuulitõukes uue isikliku rekordi ja sai 13. koha.

Kui võistluseelses ülevaates peatusin mõttel ja lootusel meie noorte kergejõustiklaste võimalikest isiklike rekordite parandustest, siis just seda meie noored nende kolm päeva jooksul pakkusidki. Lisaks muidugi kõige krooniks võidetud kaks medalit. Suur rõõm on seda kõike jagada.

Martin ja Ainar-Sten tegid Islandit

Martin Teppan ja Ainar-Sten Junker. Foto: erakogu

Olles maapiirkonnas noortega sporditööd teinud 25 aastat, lööb süda alati kiiremini, kui meie väikesest kohast tuleb seoses meie sportlastega hea uudis.

Hinnates meie kahe tippkergejõustiklase saavutusi, tuleb tahes-tahtmata võrdlus praegu toimuvate Euroopa jalgpalli meistrivõistlustega

Kui väikene, 330 000 elanikuga Island on Euroopa meistrivõistlustel jõudnud, alistades terve rea suuri, juba kaheksa parema hulka, siis Eesti kontekstis on samaväärne see, kui kaks väikese küla tublit spordipoissi tulevad Eesti noorte meistrivõistlustel medalile.

Matsalu külast pärit Martin Teppani hõbemedal poiste A-klassi 800 meetri jooksus ja teise Lihula valla väikese küla, Saastna, spordipoiss Ainar-Sten Junkeri pronks A-klassi 5000m käimises, on saavutused omaette.

Seda enam, et ka eelmisel aastal tulid needsamad noormehed Eesti meistrivõitlustelt koju medalitega, nii et selles mõtte tuli medalivõit mõlema poisi puhul kordamisele. Siinjuures on kindlasti oluline märkida, et Martin võistleb A-vanuseklassis esimest aastat ja konkureerida tuleb ka endast vanematega. Noored sportlased esindavad Läänemaa Kergejõustikuklubi ning poiste treeneriks on Endel Susi.

Loodetud rekordid ja eneseületamised  said teoks

Kuigi meie noored on kandnud ka Eesti noortekoondise dressi ja võistelnud näiteks Balti maavõistlustel, lähtume sellest, et noortele on kõige tähtsam võistlus siiski riigi esivõistlused. Selles valguses tuleb meie noorte Rakvere meistrivõistluste saavutusi hinnata väga kõrgelt, sest iseennast ületasid nad kõik, püstitades uusi tippmarke.

  • Gertu Küttmann, tütarlaste B-klass
    * Kuulitõuge, 13.koht, tulemus 9.46. Iskliku rekordi parandus 40 cm!
  • Martin Teppan, poisid A-klass
    * 800m jooks, II koht, tulemus 2.04.82.
    * 1500m jooks, 7.koht, tulemus 4.35.89. Isikliku rekordi parandus 15,2 sekundit!
    * 3000m jooks, 10. koht, tulemus 10.26,89. Isiklik rekord!
  • Ainar-Sten Junker, poisid A-klass

    Pronksmedalimees Ainar-Sten Junker (paremal)

    * 5000m käimine, III koht, tulemus 32.04,42. Isikliku rekordi parandus 45,6 sekundit!
    * 2000m takistusjooks, 4.koht, tulemus 7.36,74. Isikliku rekordi parandus 27 sekundit!
    * Kõrgushüpe, 8.koht, tulemus 1.60
    * Kettaheide, 19.koht, tulemus 26.52

Meie kolm kergejõustiklast jõudsid kaks korda medalile ja viis korda esikaheksasse. Kindlasti on ka tulevikus neilt tublidelt sportlastelt häid uudiseid kuulda.

Põikame ka kõigi aegade edetabelisse

Lisaks heade tulemuste jälgimisele on põnev hoida silm peal ka meie Lõuna-Läänemaa kõigi aegade edetabelil, sest ka sinna astus üks meie noor julgelt sisse.

Martin Teppan suutis oma väga hea 4.35.89-ga 1500 m jooksus tõusta Lõuna-Läänemaa kõigi aegade edetabelis kuuendaks. Samas sekundis, 4.35.0-ga viies olev kaheksakümnendate Lihula Keskkooli jooksutäht Tarmo Kaus jooksis selle tulemuse 17 aastaselt. Seega on Martin noorim, kes selle ala esikümnes on. 16 aastaselt ei ole esikümne meestest meie Lõuna-Läänemaal keegi seda distantsi nii kiiresti jooksnud.

Samuti on Martin Teppani nimi nüüd ka 3000 m jooksu edetabelis. Siin asub ta nüüd oma 10-26,89-ga seitsmendal tabelireal. Kuues koht jääb 0,89 sekundi kaugusele. 48 aastat tagasi jooksis Virtsu kunagine jooksumees Matti Orle Haapsalus 10.26.0. Ka Matti jooksis oma parima tulemuse 17 aastaselt.

Just täna rääkisin kunagise tubli jooksumehega, kes jälgib hoolsalt ka meie sporditegemisi. Teab väga hästi ka seda, kes on Martin Teppan ja meenutas, kuidas omal ajal, söerajal, pikkade naeltega jooksukingadega suuresti just armastusest spordi vastu sporditud sai.

Just armastus ja tahtmine, see on sporditegemise alus!

Jaanus Getreu

Fotod: Eesti Kergejõustikuliidu Facebooki leht
Samal teemal: Lihula sportlased alustavad täna võistlemist Eesti meistrivõistlustel kergejõustikus

Admin - post author

No other information about this author.