Loading... (0%)

A. Kreegi III mälestusvõistlus toob pühapäeval Lihulasse kuulitõuke tipud

16 June 2016

Pühapäeval, 19. juunil saab Lihulas taas näha kõrgetasemelist kergejõustikuvõistlust. Juba kolmandat aastat kogunevad Lihula Gümnaasiumi staadionile Läänemaa ja Eesti parimad kuulitõukajad. Toimuvad Aleksander Kreegi III mälestusvõistlused kuulitõukes.

AleksanderAleksander Kreek oli Lihula vallas, 1914. aastal, Käru talus sündinud Eesti kergejõustikusangar, kes tuli 1938 aastal Pariisis toimunud II Euroopa meistrivõistlustel meeste kuulitõukes tulemusega 15.83 Euroopa meistriks.

Võistluste korraldaja Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi, koos oma partneritega peab ülioluliseks, et meie oma vallast on pärit kergejõustikuala Euroopa Meister. Seda on isegi uskumatu lausuda: kergejõustiku Euroopa meister! Ja just sellepärast on võetud südameasjaks seda oma kogukonna inimestele läbi mälestusvõistluste teadvustada ja tuua Lihula valda, usun, et Läänemaa hetke kõige kõrgetasemelisem kergejõustikuvõistlus.

Eesti tipud taas kohal

Aleksander Kreegi mälestusvõistlused on iga aastaga muutumas üha populaarsemaks ning uusi võistlejaid muudkui lisandub.  Esimesel võistlusel, mis peeti 2014. aastal olid kohal Läänemaa kuulitõukajad, kuid juba teisel aastal õnnestus Lihulasse võistlema saada kogu Eesti meeskuulitõukajate koorekiht. Kohal olid neli parimat Eesti esiviiskust ning lisaks ka teisi heal tasemel sportlasi.

 

Meeste võistluse eelregistreerimise nimekirjast näeme, et tänavu on kohal hooaja edetabeli viiest paremast kolm: Karl Koha, Raido Kalbach ning Fred Vali; lisaks neile astub võistlustulle ka eelmisel aastal just Lihulas isikliku rekordi püstitanud, vaid 21 aastane Ats Kiisa.

Huvitava taustaga kuulitõukaja on Kullamaa juurtega 15 meetri mees, kogenud 35 aastane Rivo TammSamuti loodame osalejate ringi ka väikest üllatust: lootust meie spordipeol osaleda on andnud omaaegne juunioride Eesti mitmekordne medalimees odaviskes, kaua aastaid Eesti võrkpalli meistrisarjas ja Eesti rahvuskoondises mänginud Romet Priimägi.

Esmakordselt võistlustules ka naised

Sellel aastal astutakse jälle üks samm edasi ja seda sellega, et esmakordselt võistlevad Aleksander Kreegi mälestusvõistlustel naised. Kohalike tublide sporditüdrukutega tuleb võistlema Läänemaa esinumber ja Eesti hooaja hetke neljas number Madli Rahuvarm.

Kuultõukajd Karl Koha ja Madli Rahuvarm. Foto: Kaja Ladva

Kolmandat aastat Audentese spordigümnaasiumis õppiv Rahuvarm on keskendunud heidetele. Ta on kahekordne omavanuste Eesti meister kuulitõukes ja pronksmedali omanik kettaheites.

Tänavuse hooaja eesmärkideks on ta seadnud omavanuste Baltimaade meistrivõistluste kulla ja juunioride MM-i normatiivi täitmise. Pikemas perspektiivis loodab Rahuvarm saada maailma tipptasemel kergejõustiklaseks.

Tema kuulitõuke isiklik rekord neljakilose kuuliga on 12.64 meetrit.

 

Kutsun kõiki nii Aleksander Kreegi mälestuse, sportlaste kui ka võistluste peakohtuniku ning Lihulast pärit kergejõustikupedagoogi Rein Aule nimel kuulitõukevõistlust vaatama ja kaasa elama.

Jaanus Getreu
Võistluste peakorraldaja

Lisainfo: Alakülast pärit Aleksander Kreek, kes ta oli?
Aleksander Kreegi II mälestusvõistlused võitis Karl Koha

Päise foto: Avo Kiisk (pildil eelmise aasta võitluse autasustamine)

Admin - post author

No other information about this author.