Loading... (0%)

Läänemaa aasta spordisündmus on Gustav Vahari memoriaal ja aasta tegija Kristjan Liiv

16 January 2016

Eile õhtul tunnustati Haapsalu kultuurikeskuses Läänemaa parimaid sportlasi ja tublisid valdkonna edendajaid. Lihulasse tuli mitu auhinnalist kohta: aasta spordisündmuseks valiti Gustav Vahari memoriaal, aasta tegijaks Kristjan Liiv ning noormeeste arvestuses jõudis nelja nominendi hulka meie võidusõitja Kert Pääbo.

Aasta spordisündmus

Gustav Vahari memoriaal toimus 2015. aastal 5 korda. Sel korral osales rekordarv – 95 maadlejat 14 maadlusklubist üle Eesti. Turniir on mõeldud Eesti vabariigi noortele maadlejatele.

Memoriaali korraldaja Janar Sõber. Foto: Arvo Tarmula

RJK Leola korraldatav memoriaal kuulub Eesti maadlusliidu kalendrisse ja on saavutanud kindla koha maadlusklubide võistluskalendris.

2015. aastal oli võistlus eriline, kuna esimest korda Läänemaa spordi ajaloos toimus maadlusvõistlus Lõuna-Läänemaal kahel matil ja esimest korda Läänemaa ajaloos oli võimalus spordivõistlust vaadata otseülekandena internetis. ProDigi poolt üles filmitud võistlus on avadefileest autasustamiseni Youtube’i vahendusel ka järelvaadatav.

Nimetatud spordisündmus kuulub käesolevast aastast Lihula olulisemate kultuurisündmuste nimekirja.

Aasta tegija

Kategoorias “Aasta tegija kohaliku spordielu edendaja” valiti võitjaks Lihula discgolfi raja loomise eestvedaja Kristjan Liiv.

Kristjan Liiv ja Janar Sõber. Iga maakonna aasta tegijaid kohaliku spordielu edendaja kategoorias tunnustas ka Eestimaa Spordiliit Jõud. Kristjan Liiv sai ka Kultuurkapitali preemia.

„Appi, kui palju autosid, mis siin täna toimub?”

„Nii lahe, kuidas Lihula mõisamägi on elama hakanud ja igapäevaselt aktiivses kasutuses!”

„Iga kord, kui ma siia satun, on elu täies hoos, neid noormehi, kes selle asja ette võtsid, tuleb kuidagi tänada ja tunnustada. Andke mulle palun märku, kui selleks võimalus on.”

Need on mõned väljavõtted kommentaaridest, mis iseloomustavad MTÜ Lihula Spordiklubi loodud Lihula discgolfi parki, mille algatajaks ja eestvedajaks on Kristjan Liiv.

 

Lihula ja discgolf on sõnad, mis vaatamata sellele, et siinne rada on olemas ja kasutusel alles mõned kuud, sünonüümideks saanud.

Kokku on Lihula rada läbitud (skoorin.com registreeritud mängud): 2679 korda ja läbitud kilometraažiks on 3750,6 km.

Lisaks on Kristjan see, kelle abil ja algatusel on ellu kutsutud Läänemaa nädalavõistlus, mis toimub kord Lihulas, kord Paliveres. Läänemaa nädalavõistlus: 15 võistlust 104 erinevat osalejat 768 raja läbimist.

Foto: Liset Kuusik

Augustiks 2015 valminud raja eesmärgiks on Lihula mõisa ümbritseva territooriumi ning linnusemäe efektiivsema kasutamise saavutamine ning Lihula ajaloolises keskpunktis kohalikule kogukonnale aktiivseks vaba aja veetmiseks võimaluse loomine.
Seatud eesmärk on saavutatud – discgolfi harrastajate hulk kohalikus kogukonnas on märkimisväärselt suurenenud, entusiastide omavahelise aktiivse suhtlemise tulemusena on kogukonnaelu oluliselt elavnenud ning ketaste viskajaid on Lihula linnusemäel näha igapäevaselt. Lisaks kohalikele on rada meelitanud siia harrastajaid ka väljastpoolt valda.

Lihula discgolfi raja loomine on hea näide kodanikualgatuse jõust ning sellest, et mõnikord piisab ka väikestest reaalsetest sammudest, et ära teha suur asi, mis edendab kohalikku elu.

Rada rahastati kevadisest KOP toetusvoorust 2000 euroga, kaasrahastas Lihula Lions klubi ning vabatahtlikkuse alusel panustasid ka raja loojad ise.

Foto: Arvo Tarmula

Teised tublid tegijad

Lihula vallast olid  lisaks eelpool mainitud tegijatele tunnustamisüritusele kutsutud Jaanus Getreu, Ann Meriste-White, Martin Teppan, Roland Söötmaa, Joonas Kaskmäe, Rainer Kleinod, Werner-Veiko Kleinod, Ainar-Sten Junker.

Meie sportlasi ning spordivaldkonna arendajaid käis õnnitlemas ka Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos.

Läänemaa sportlaste tunnustamise ülejäänud tulemused ja fotogaleriid Läänlases ja Lääne Elus. Sündmus on täies mahus järelvaadatav SIIT.

Admin - post author

No other information about this author.