Loading... (0%)

Lihula JK hoiab III liigas kolmandat kohta

30 August 2017

III liiga lääne tsooni meistrivõistluste sügisringis on jäänud veel mängida kuus kohtumist ning Lihula JK hoiab tabelis kõrget kolmandat kohta.

Sügisring algas sama edukalt kui kevadring

Lihula JK lõpetas kevadringi 21 punktiga, mis paigutas nad kevadringi lõppedes tabelis kõrgele neljandale kohale.

Sügisringi alguses oli oodata palju kodumänge, mille eelist Lihula ka kasutas, võttes mängudest võimalikud maksimaalsed 12 punkti. Sügisringi esimeses kohtumises võõrustati Pakri SK Alexelat, keda võideti skooriga 2:0. Edasi nopiti 3:1 võit FC Lelle ja 3:2 võit Rummu Dünamo üle. FC Zenit Tallinn alistati tulemusega 2:1, kuid hiljem sai Lihula kirja tulemuse 2:-, kuna Zeniti kooseisus osales registreerimata mängija.

Sügisringi esimene tagasilöök tuli möödunud nädalavahetusel, kui sõideti külla hiidlastele ning Kärdla Linnameeskond alistas põnevuskohtumises Lihula 1:2. Nende tulemustega on Lihulal 16-st kohtumisest kogutud 33 punkti.

Võimalik rekordiaasta

Lihula Jalgpalliklubil on jäänud pidada veel kuus kohtumist, millest kolm saab mängida kodupubliku ees. Olgugi, et Lihula liigub jõudsalt enda punktirekordi suunas, on tõsiasi see, et kuuest järelejäänud mängust, toimuvad kolm mängu võistkondadega, kes on tabelis esiviisikus – mängimata on tabeli kahe liidri Tallinna FC Castovanni Eagles’i ja Pärnu JK Poseidoniga. Hooaeg lõppeb suure Läänemaa derby’ga, kus Lihula sõidab külla hetkel viiendat kohta hoidvale Läänemaa JK-le.

Tugev kaitsetöö

Lihula mängu puhul tuleb kindlasti esile tuua fakt, et Lihula suudab enda väravat edukalt kaitsta. Lihula on 16-ne mänguga lasknud enda väravavõrku lüüa vaid 21 palli. Seda tulemust ületab vaid Pärnu JK Poseidon, kelle väravavõrku on jõudnud 18 palli. Numbrite illustreerimiseks võib võrdluseks tuua ka FC Lelle, kes on enda väravast pidanud välja võtma lausa 61 palli, mis on peaaegu kolm korda rohkem kui Lihulal.

Kui rääkida veel numbritest, siis Lihula JK hetke punktirekord kuulub aastasse 2015, mil 22 mänguga koguti 37 punkti. Seega on senise punktirekordi purustamine sel hooajal täiesti reaalne võimalus.

Rekordile püüdmisele saab kodupublik kaasa elada juba tuleval nädalavahetusel, mil Lihula kohtub Lihula koolistaadionil Kernu JK Kadakaga.

Mängu toimumise päev ja kellaaeg on veel täpsustamisel, kuid sellegipoolest on kõik fännid staadionile oodatud!

 

Fotod ja tekst: Liset Kuusik

Admin - post author

No other information about this author.