Loading... (0%)

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi U14 poisid alistasid FC Ülenurme

20 September 2016

Reedel, 16. septembril mängisid Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi U14 poisid Eesti noorte meistrivõistlustel järjekordse kodumängu. Vastaseks oli FC Ülenurme, kellele kevadel jäädi alla 3:7, kuid kes seekord alistati 5:1.

Esimest aastat suurel väljakul üheteistkümne mehega suurt jalgpalli mängivad poisid on sügisringiks saamas väikest enesekindlust. Kogu Eesti meistrivõistluste hooaeg on seni kulgenud väga ebastabiilselt, kuid nüüd on ilmnenud märgid, mis näitavad 13-aastaste poiste suure jalgpalliga sammhaaval harjumist.

Sügisringis oleme võistkonnaga lisaks kaotustele saanud kodus kaks väärt võitu ning andnud võõrsil korraliku lahingu Tallinna Kalevi meeskonnale. Suured kaotused Raplamaa JK ja Keila JK vastu on poistes tekitanud sportliku viha näitamaks väljakul iseloomu. Just 3:2 võit Nõmme Kalju Laagri ja reedene väga heas stiilis 5:1 võit FC Ülenurme üle annavad poistele eneseusku.

Maksimaalne pingutus

Reedel peetud kohtumine oli mõnes mõttes verstapostiks: saavutada tuli positiivne meeleolu võistkonnas. Vaatamata sellele, et mängult puudusid erinevatel põhjustel koguni viis põhikoosseisu mängijat, sai see tavaliselt negatiivne asjaolu antud mängus justkui plussiks. Meeletut motiveerimist, mille tähe all tänavune hooaeg on kulgenud, polnud mängueelsel koosolekul vaja teha, sest poisid mõistsid ise, et just selles mängus tuleb maksimaalselt pingutada ja teineteist toetada. Paljud noormehed, kellel muidu suur mänguaega ei ole, said seekord suurepärase enesetõestamise võimaluse.

Taktikaliselt vahetasime tihti ees ründajat – seda selleks, et olla antud positsioonil kogu aeg värsked. Tuleb tõdeda, et see õnnestus meil suurepäraselt. Samuti tuleb märkida, et Lihula jalgpalliväljakute murukatted on märgatavalt paranenud: olukorra, kus sai heal murul ilusa ilmaga kodupubliku ees mängida kasutasid poisid ideaalselt ära.

Mäng algas meie võistkonna väikese sisseelamisega: paljud positsioonid olid seoses mitme poisi puudumisega muutunud. Tänu sellele, et oleme treeningutel mänginud erinevatel kohtadel, ei kestnud olukord kaua ning üsna pea hakkas laabuma loodetud rada pidi. Kahe minuti jooksul saavutati kaks meeskondlikku väravat, mille resultatiivne lõpetamine jäi mõlemal korral kapten Virgo Valliku hooleks.

Hästi mängisid ka kaitsjad, kelle sooritused kõrgete pallide võitmisel olid märkimisväärsed – siinkohal tuleb märkida vasakkaitsja panust, kelleks oli vaid 11-aastane Herman Reinmaa. Vastased said küll enam nurgalööke, kuid meie noored, kes eelnevates mängudes nende likvideerimisega hädas olid, näitasid seekord, et nemad on selles mängus kindlad peremehed.

Kahe poolaja vahel sai poistele antud ainult üks sõnum: miski pole otsustatud ning mäng algab otsast peale. Ka teise poolajal olid meie noored väga tublid – vahetusest sekkunud Hugo Noormets lõi lühikese ajaga kaks väravat ja viis võistkonna 4:0 juhtima.

Ka vastased mängisid hästi ning neilgi olid omad võimalused. FC Ülenurme rünnakute ja pallihoidmise takistamine nõudis meie poistelt palju tööd ja seda tegid nad suure tahtmisega. Siiski üks ilus kontrarünnak vastastel õnnestus, kuid omapoolse väravaga vastas Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubis mängiv Robert Idvani, kes kauni pealöögiga palli ristnurka saatis. Eneseusu tulemusel saavutatud tähtis võit oli käes.

Reedesel mängul osalesid: Kardo Roosma, Sander Sõber, Markus Sõber, Randy Põld, Henry Põld, Geron Noor, Karl Murumets, Herman Reinmaa, Mario Reks, Siim Urb, Robert Idvani, Mihkel Sibul, Stefan-Lauri Mölder, Hugo Noormets, Virgo Vallik, Indrek Kivisalu.


Jaanus Getreu

 

Fotod: Siive Knäzeva

Admin - post author

No other information about this author.