Loading... (0%)

Kergejõustiklased avasid hooaja Haapsalu 10 km maanteejooksul

11 April 2017

Laupäeval, 8. aprillil toimus üheteistkümnes Haapsalu 10 km maantejooks. Ühtlasi avasid selle võistlusega oma kergejõustikuhooaeja ka mitmed meie sportlased, kellest neli jooksid isiklikud rekordid.

Haapsalu 10 km maanteejooksu korraldab Läänemaa Kergejõustikuklubi. Üritus on Eesti jooksusõprade seas väga populaarne: tänavu osales kokku 150 võistlejat. Startijate hulgas olid mitmed endised ja praegused Eesti tippsjooksjad ning loomulikult ka meie spordisangarid. Vapralt jooksis võistlusmaa läbi ka 1990. aastal sõudmise ühepaadil maailmameistriks tulnud ja hiljem ka olümpiamedali võitnud Jüri Jaanson. Just tema oli see, kes hiljem autasustamisel parimaid tunnustas. Hea meel on teatada, et Jüri käepigistust said tunda ka mitmed meie sportlased, sest Lihula valla esindajad said hakkama väga tublide etteastetega.


Meie sportlastelt neli isiklikku rekordit

Ülimalt tubli etteaste naistearvestuses tegi viienda koha välja jooksnud Katrin Lehtpuu, kes püstitas ühtlasi uue isikliku rekordi, milleks on nüüd 43.07 minutit, parandades oma senist tulemust pea kuus minutit. Oma uue tippmargiga tõusis Katrin Lõuna-Läänemaa kõigi aegade kergejõustiku edetabelis 10 000 meetri jooksus kindlalt esikohale. Katrin on väga tõsine treenija ja varsti on temalt kindlasti oodata uusi häid tulemusi, kuni maratonijooksuni välja.

Neidude U20 vanuseklassis saavutas Lihula Gümnaasiumi 11.klassi õpilane Hanna Hatto teise koha. Ka siit tuli isiklik tippmark: 1.00.27, millega tõusis sügisest Lihulas kergejõustikuga tegelema hakanud noorsportlane Lõuna-Läänemaa edetabelis teisele kohale. Hanna jooksu kohta tuleb märkida fakti, et peaaegu ideaalilähedaselt suutis ta hoida enne jooksu maha pandud tempoplaani, milleks oli 6 minutit ühele kilomeetrile.

Suurte lootustega läks jooksule vastu ka Lihulas kergejõustikutreeningutel osalev Virtsu Kooli õpilane Kristiina Kukk, kuid jalavigastus sundis teda katkestama.

Kindlasti oli selle jooksu üks suuremaid õnnestujaid Tambet Järve. Järise külas suvitav ja Lihulas treeniv 16 aastane noormees valmistus just selleks jooksuks spetsiaalselt temale koostatud treeningkava järgi. Tulemuseks väga korralik isiklik tippmark: 41.03, millega ta tõusis Lõuna-Läänemaa meeste kõigi aegade edetabelis hoobilt kolmandaks.

Meie naabervalla Hanila jooksumees, Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi sportlane Madis Oberschneider tegi samuti hea jooksu: isiklik tippmark 55.18 tõstis ta edetabeli kaheksandaks meheks.

Kergejõustiku välishooaeg on alanud. Noortele on järgmiseks võistlused Elvas, 22.aprillil toimuvad Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused.

 

Jaanus Getreu

 

Fotod: Hanna Hatto

Admin - post author

No other information about this author.