Loading... (0%)

Läänemaa Maleturniiril osales kolm Lihula maletajat

21 November 2016

Möödunud laupäeval toimus Haapsalu Spordihoones Läänemaa Maleturniir, kus osales kokku kümme maletajat Haapsalust, Taeblast, Ridalast ja Lihulast. Turniiri võitjaks tuli Jaan Koppe.

Šveitsi süsteemis peetud võistluse osalejate seltskond oli kirju: kaasa tegid mitmed tuntud maletajad nagu Jaan Koppe, Andres Kert ja Enn Vesker ning veteranid Oskar Pahk ja Volodja Grossev. Tee ruudulise laua taha leidsid ka mitmed koolinoored, kellede seas Lihula Gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Andres Arumäe juhendatavad malehuvilised Heino Pärnpuu ning Roland Nessel. Võistluse noorimaks osalejaks oli aga 9-aastane koolipoiss Rasmus Nebokat.

 

 

Vaatamata sellele, et turniiril lõppes viigiga ainult üks partii, oli siiski enamus kohtumisi väga huvitavad ja intrigeerivad. Peakohtunik, kelleks oli Läänemaa tuntud maletaja ja maleõpetaja Arvo Reede, kiitis turniiri huvitavaks: “Malevõistlusi sellisel näol ei ole Läänemaal mitu aastat toimunud. Täna on siin maletajad, kelle soov oma häid oskusi näidata ja just see muudab voorukohtumised huvitavaks.”

Kiitused peakohtunikult

Lihula maletajad esinesid antud turniiril igati väärikalt: tugevas konkurentsis toimunud üritusel õnnestus Andres Arumäel saavutada kolme punktiga 5 koht. Ka tema juhendatavad Roland Nessel ja Heino Pärnpuu olid tublid ning suutsid punktiskoori avada.

Turniiri peakohtunik avaldas Lihula osalejatele suurt tunnustust: “See on väga hea, et Lihula noored kaasa lõid: oli ju Lihula kunagi väga tuntud malekants.”

Tõsi ta on – aastaid tagasi tegleti süsteemselt Lihula Gümnaasiumi noortega: toimis malering ja sirgusid väga kõrgel tasemel maletajad. Seda suurem on rõõm, et Andres Arumäe, kes ise kooliajal malega väga tihedalt kokku puutus, tutvustab taas seda spordiala noortele.


Tulemused

Jaan Koppe, 5,5 punkti – I koht
Andres Kert, 5 punkti – II koht
Enn Vesker, 4 punkti – III koht

Oskar Pahk, 3,5 punkti – 4. koht
Andres Arumäe, 3 punkti – 5. koht
Volodja Grossev, 3 punkti – 6. koht
Alvar Kiisk, 3 punkti – 7. koht
Roland Nessel, 2 punkti – 8. koht
Heino Pärnpuu, 1 punkt – 9. koht
Rasmus Nebokat – 10. koht


Turniiri korraldas Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi koostöös Spordiliit Läänelaga.

 

 

Jaanus Getreu

 

Fotod: Martin Vänt

Admin - post author

No other information about this author.