Loading... (0%)

Lihula Gümnaasiumi õpilased võitsid Läänemaa jalgpalli meistritiitlid

23 September 2016

Eile toimusid Haapsalus Läänemaa Koolispordi Liidu jalgpalli meistrivõistlused, kus selgitati välja parimad koolid 7-9. klasside mees- ja naiskondade arvestuses. Esmakordselt Läänemaa ajaloos läksid mõlemad võidud ühele koolile, milleks oli Lihula Gümnaasium.

22. septembril toimunud turniiridel mängisid üheksa poiste ja neli tüdrukute võistkonda – kokku 120 jalgpallurit. Esindatud olid lisaks Lihula Gümnaasiumile ka Risti, Virtsu, Oru ning Nikolai kool, aga ka Haapsalu ja Ridala põhikoolid ning Taebla Gümnaasium.

Pingeline finaal

Tüdrukute turniiril alistasid Lihula Gümnaasiumi jalgpallurid Oru Kooli 7:0 ning Haapsalu Põhikooli 7:1. Päeva tähtsaimas kohtumises Taebla Gümnaasiumi vastu oli olukord selline, et tänu paremale väravate vahele oleks meie neidudele piisanud meistritiitli võitmiseks ka viigist.

Lihula Gümnaasiumi naiskond mängis kaitses tublilt; siiski lipsas üks pall kaitseliini selja taha ja vastased läksid juhtima. Et võit koju tuua, pidid nad riskima ning rohkem jõudu ründesse saatma: selline taktika kandis vilja ning Marjana Kuldsaar viigistas seisu ilusa kauglöögiga.

Kuna vastastele viigist ei piisanud, olid nemadki sunnitud rohkem jõudu ette viima, millega tekitasid palju vaba ruumi oma kaitsetsoonis. Lihula Gümnaasiumi neiud kasutasid olukorda ära ning Vaike Reinmaa lõi võiduvärava. Kohtumine lõppes tulemusega 2:1 ning sellega tuli Lihula Gümnaasium Läänemaa KSL meistriks kolmandat aastat järjest.

Foto: Enn Kerge

Tänavu mängisid naiskonnas: Marjana Kuldsaar, Gertu Küttmann, Vaike Reinmaa, Maria Reks, Karita Üksvärav, Amy-Christina Mölder, Kristel Oosim, Anna-Maria Laev ja Siret Põldäär. Tütarlaste treeneriks oli Jaanus Getreu.

Võidukat naiskonda ootab ees Eesti Koolispordi Liidu meistrivõistluste finaalturniir, mida peetakse 12. oktoobril Valtus. Eelmisel aastal saavutas Lihula Gümnaasium seal kuuenda koha; 2014. tuldi aga Eesti Koolispordi Liidu meistriks.

Puhas alagrupi võit ning ilus finaal

Poiste meistrivõistlustel olid koolide meeskonnad jagatud kahte alagruppi. Turniiri reglement oli väga karm: tavaline play-off ring, mis tagab alagrupi kahele paremale meeskonnale poolfinaalmängud – puudus. Finaali pääsemiseks tuli sel korral alagrupp võita ja just seda meie poisid ka tegid. Lihula Gümnaasium võitis Oru Kooli 6:0, Taebla Gümnaasiumi 2:1 ja Haapsalu Põhikooli II võistkonda 4:0. Finaalis kohtuti Risti kooli meeskonnaga.

Kogu turniiri vältel väga ilusat jalgpalli näidanud Lihula noormehed tegid seda ka finaalis. Hea tehnika, korralik platsinägemine ja kvaliteetne sööduoskus tagas meistrivõistluste viimases kohtumises võidu. Risti kool pidi leppima kaotusega 4:1.

Foto: Marjana Kuldsaar

Lihula Gümnaasiumi eest mängisid: Kardo Roosma, Markus Sõber, Randy Põld, Marten Põld, Virgo Vallik, Reno Mark, Kevin Kiviselg, Kauri Filippov ja Juhan Johannes Raudsik. Treenerid olid Jaanus Getreu ja õpetaja Mairo Kanter.

Noormehi ootab eest samuti Eesti Koolispordi Liidu finaalturniir Valtus, kuid seda peetakse pisut teisel päeval – 5. oktoobril.

Kindel siht viib eesmärgini

Antud võistluse mõlema võistkonna tulemusi lahates võib märkida, et kokkuvõttes on tegemist süsteemse ja mõtestatud töö tulemusega. Lihula Gümnaasium on Läänemaa Koolispordi Liidu jalgpalli meistrivõistlustel saavutanud esikohti erinevates vanuseklassides kokku viieteistkümnel korral.

Praeguste tiitlite üle on minul, kui treeneril eriti hea meel: hetkel, kus vanuseline joon mängib meie kahjuks oleme suutnud välja võluda maksimumi. Olgu öeldud, et tütarlaste võistkonnas kandsid suurt mänguvastutust ka kaks viienda klassi tütarlast ning noormeeste võistkonnast olid pooled seitsmenda klassi õpilased. Märkuseks nii palju, et tegu oli kuni üheksanda klasside võistlusega. Selleks, et tuleksid tulemused on tarvis treenida ja mängida suure pühendumise ja eneseusuga. Ainult nii saavutame seda, mille üle on hiljem põhjust rõõmu tunda.

 

Jaanus Getreu

 

Päise foto: Marjana Kuldsaar

Admin - post author

No other information about this author.