Loading... (0%)

Lihula Jalgpalliklubi on kolme parima Eesti klubi hulgas

08 May 2017

Eesti jalgpalli 2017 aasta meistrivõistlused on jõudnud sinnamaani, et meeskondade esinemistest saab teha esimese ülevaate. Madalamates liigades eeskätt kolmandas, mis meile seoses Lihula JK kaasategemisega kõige rohkem huvi pakub, on kevadring jõudnud täpselt poole peale. Vaatame klubisid seekord kogutud punktiprotsendi järgi.

Reeglina on punktiprotsent kõrgeim just liigaliidritel, mis annab üsna selge ülevaate. Õige pilt joonistub kindlasti kevadringi lõpuks (ja siis võib see olla sootuks teine), kuid 1/4 mängitud hooajast peaks ikkagi mingi ülevaate andma.

Kaheksandat Eesti MV hooaega mängiv Lihula Jalgpalliklubi on teinud kõigi aegade parima meistrivõistluste alguse: kuuest seni peetud kohtumisest on võidetud viis ja viigistatud üks. Viimati võideti Kernu Kadakat 4:1. Kaheksateiskümnest võimalikust punktist on oma kontole hea mänguga võidetud tervenisti 16, mis teeb punktiprontsendiks 88,8%. Selle näitajaga ollakse kolme parima Eesti klubi hulgas; huvitaval kombel koosneb esikolmik eranditult III liiga klubidest. Pärnu JK Poseidon on kogunud viiest mängust maksimaalsed 15 punkti, Lihulaga samal real on Tartu JK Welco II.  Lihula JK juhib endiselt III liiga Läänetsooni tabelit.

Lihula Jalgpalliklubi ülihea stardi saladus

Erinevalt teistest klubidest on Lihula JK ainus, kes ei ole sellel hooajal pidanud ühtegi liigamängu koduväljkul ning ei ole seetõttu saanud veel kogeda koduseinte toetust. Siiski on vaatamata sellele kõik sujunud hästi.

Kindlasti on edu põhjuseks suur meeskonnavaim, noorte ja vanemate mängijate omavaheline usaldus ning teineteise jalgpallikeelest aru saamine. “Noored on väga hästi sisse tulnud ning nendest on juba saanud põhitegijad. Sellel aastal lisandus veel kaks uut liiget ning kõik nad saavad hästi hakkama,” kiitis meeskonda mängiv treener Argo Mõtt.

Hooaja algus on igatahes väga korralik. Loodetavasti punktisaak suureneb. Kuidas on tabeliseisud kevadringi lõpuks, saame teada jaanipäevaks. Seniks hoiame meie klubidele pöialt.

 

 

Jaanus Getreu

 

Foto: Liset Kuusik

Admin - post author

No other information about this author.