Loading... (0%)

Lihula Jalgpalliklubi saavutas III liigas seitsmenda koha

17 October 2016

8. oktoobril pidas Lihula JK enda 2016. hooaja viimase kohtumise, mille järel andis punktisumma kokku tubli seitsmenda koha. Olgugi, et eelmisel hooajal oldi lõppkokkuvõttes kaks astet kõrgemal, jäädi selle hooajaga rahule.

Eelmistest aastatest kõrgem tase

Juba enne hooaja algust selgus, et sel aastal on võistkondade tase kõrgem kui eelmistel – FC Zeniit Tallinn võistkonna nimekiri oli paljulubav, samuti FC Nõmme United II ja Raplamaa JK, kus pallis Eesti koondislane Alo Bärengrub. Ka Läänemaa JK Haapsalu oli võistkonda nooremat verd kaasanud.

Enne hooaja algust tundus, et mängud lähevad väga raskeks, kuid Lihula teadis, et nende eeliseks on koduväljak, kus on söödumängu keerulisem üles ehitada, kui näiteks kuntsmuruväljakul.

Mis puudutab koduväljakut, sai Lihula see aasta üheteistkümnest kodumängust kümme mängida Lihula staadionil – hooaja esimene mäng kolis Risti kunstmuruväljakule, sest Lihula staadion ei olnud veel mängukõlblik. Eelmistel hooaegadel on Risti kunstmuru Lihulat rohkem võõrustanud.

Nüüdseks on staadionil tehtud mitmesuguseid hooldustöid, mille eest tuleb tänada Jaanus Getreud, Eesti Jalgpalliliitu,  Lihula vallavalitsust  ja Atmar Lobja.

Hooaja kokkuvõte

Hooaega analüüsides jäi meeskonna kapten Argo Mõtt seisukohale, et olgugi, et lõpetati kehvemal positsioonil kui eelmisel hooajal, oli seitsmes koht õiglane ja tubli saavutus. Eriti olukorras, kus Lihula sai suvel trennitegemiseks kokku kolm korda. Rõhutati, et Lihula võtab jalgpalli mängimist eelkõige hobina, kus meeskond saab nädalalõpus kokku ja mängib tahtejõulist jalgpalli.

Meeskonnas mängivad mehed on üksteisele tuttavad ning kõik teavad kõiki. Lihula meeskonna eripäraks ongi asjaolu, et üldiselt on jäädud omakandi meestele truuks – kahekümnest mehest 18 on pärit Lihulast või selle ümbrusest.

See aasta sai Lihula ka tugevdust, kui võistkonnaga liitus vaid 16-aastane Rivo Oosim, kes kindlustas peale esimest mängu enda põhikoha keskkaitses.

Kindlasti aitas Lihulal positsiooni hoida ka uus kindlakäeline väravavaht Egert Kallaste, kes varem oli kaitsemängija. Hooaja analüüsis toodi välja Egerti julge ja kartmatu olek ning head instinktid, mis päästsid nii mõnelgi korral Lihula halvimast. Kuid selge see, et jalgpall on meeskonna mäng, mis tähendab, et igal ühel on platsil väga tähtis roll. Lihulale, kui väikse maakoha võistkonnale, on iga mees väärtuslik.

Ülevalt vasakult: Egert Kallaste, Janar Smõtškov, Randel Plaas, Oliver Raudnagel, Rivo Oosim, Madis Sibul, Mirko Kruus, Sander Kruus, Kaarel Pikkmets
Alt vasakult: Reigo Vänt, Reilo Mark, Romel Puda, Argo Mõtt, Otomar Kuusemaa, Horre Kruus, Levani Lagvilava Pildilt puudu: Ats Ehasalu, Uku Ehasalu, Mairo Kanter, Rasmus Paulus

 

Tänusõnad

Hooaja lõppedes soovib Lihula JK tänada enda sponsoreid Teksapoiss OÜ, Viisep OÜ, RM Stuudio, R&O Ehitus OÜ ja Coralroof OÜ ning loomulikult kaasaelajaid ja toetajaid staadionil. Eraldi kiitust väärivad Andrus Ihermann, Kristo Linn ja Mauri Linn, kes olid alati valmis staadionit joonima tulema.

Aitäh ning kohtumiseni järgmisel hooajal!


Lõpetuseks väike statistika Lihula JK 2016. hooajast.

  • Lihula JK pidas kokku 22 mängu – 7 võitu, 5 viiki ja 10 kaotust; punkte kokku 26.
  • Võiskond lõi 46 väravat, millest 33 löödi kodustaadionil; endale lasti lüüa 48.
  • Lihula JK suurim võit: 12:0, vastaseks Lasnamäe FC Ajax II
  • Lihula JK suurim kaotus: 1:8, vastaseks FC Nõmme United II
  • Võistkond kogus 25 kollast kaarti ja 1 punase kaardi.

Mänguminutid

Egert Kallaste – 1980 minutit ehk 33 tundi
Horre Kruus – 1901 minutit ehk 31 tundi ja 41 minutit
Argo Mõtt – 1667 minutit ehk 27 tundi ja 47 minutit
Reigo Vänt – 1641 minutit ehk 27 tundi ja 21 minutit
Randel Plaas – 1592 minutit ehk 26 tundi ja 32 minutit

Väravad

Madis Sibul – 16
Reigo Vänt – 6
Sander Kruus – 5
Romel Puda – 4
Janar Smõtškov – 3

Kollased kaardid

Randel Plaas – 6
Oliver Raudnagel – 4
Kaarel Pikkmets – 4
Argo Mõtt – 4
Horre Kruus – 2

Tekst ja fotod: Liset Kuusik

Admin - post author

No other information about this author.