Loading... (0%)

Lihulas selgitati rannavõrkpalli Liivakuningas

10 August 2015

Lihula Liivakuninga esikolmik: Märt Tammearu, Maanus Jõevee, Keiro Jõgisalu Auhinnalaua katab alati Restoran Särts.

Juba 12. korda selgitati Lihulas rannavõrkpalli Liivakuningas. Liivakuningas on turniir, kus osaleb 8-12 võistlejat, kes on jaotatud alagruppidesse. Kõik võistlejad mängivad paaris, kõigi vastu ja alagrupist pääsevad edasi kaks paremat. Huvitavat rannavõrkpallivõistlust korraldab Lihulas pikki aastaid Aivar Pärnpuu ja osalejaid käib mängimas nii kodukandist, kui ka kaugemalt.

Selle aasta võitjaks krooniti Eesti U16 meister

Käesoleva aasta Liivakuninga võrkpalliturniiri võitis Eesti U16 rannavõrkpallimeister Märt Tammearu. Tegemist on alles 14 aastase sportlasega, kelle vend ja isa samuti võrkpalliga tegelevad. Teise koha võitis Maanus Jõevee ja kolmanda koha, Keiro Jõgisalu. Võitja oli Pärnust, teised medalistid aga Kullamaa võrkpallikooli esindajad.

Kokku osales  tänavusel turniiril kaheksa võrkpallurit. Aivar Pärnpuu: “Märt lõi oma võiduga ka võitjate vanuserekordi, eelmine kuulus 15 aastaselt võitjaks tulnud Siim Pärnpuule.” Rannavõrkpalli Liivakuninga võrkpalliturniir on kindlalt üks suve suuremaid spordiüritusi Lihulas. Peakorraldaja Aivar Pärnpuu jäi selle aastase turniirga väga rahule: “Ilm oli ilus. Osavõtjate arv, kaheksa, optimaalne. Päev oli pikk ja mängud tasemel. Ilmataat hoidis võistlejaid.”

12 aastat, 8 erinevat võitjat

Liivakuninga turniir on võistlus, mille üheks eesmärgiks on see, et võrkpall Lihulast päris ära ei kaoks. “Olen seda kunagi tegema hakanud. Teeme vaikselt edasi. Ega mingit sihti ei ole, et peame näiteks 25 korda täis saama.” ütles Pärnpuu, kes ise võitnud näiteks Credit24 Suvevolle Läänemaa võistlusel kolmel järjestikusel aastal veteranide arvestuses esikoha.
Liivakuninga turniiril on kaheteistkümne toimumise aasta jooksul olnud kaheksa erinevat võitjat, kelle ridadesse lisandus nüüd uuena 2015. aasta võitja Märt Tammearu.

Jaanus Getreu

Admin - post author

No other information about this author.