Loading... (0%)

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi U14 poisid alistasid Pärnu JK 8:1

06 June 2016

Eesti noorte meistrivõistlustel mängivad Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi U14 poisid said oma selle aasta esimese võidu. Kodus peetud kohtumises alistati Pärnu Jalgpalliklubi eakaaslased 8:1.

Pärnu Jalgpalliklubi on meie noorpalluritele olnud alati väga keeruline vastane. Läbi aegade on Pärnus tehtud head noortetööd ja kõik sealsed Eesti esivõistlustel mängivad võistkonnad omavad kõrget kvaliteeti; seepärast saame meie oma noori ainult kiita ja selle pisut ootamatu suureskoorilise võidu üle uhkust tunda.

Pärnu erinevate klubide kohta saame öelda veel seda, et sealsete ja meie klubi vahel on väga pikka aega toiminud meeldiv koostöö. Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubist on just Pärnu võistkondadesse siirdunud kaugelt üle kümne jalgpalluri, kellest on hiljem tulnud nii Eesti noorte meistreid kui ka koondislasi, aga ka mängijaid, kes jõudsid täiskasvanuna tippu.

Hea meeskondlik sooritus

Mai lõpus peetud mäng oli algusest peale LLJK noorte kontrolli all: saime kiiresti juhtvärava, mille sooritas kauni kauglöögiga Kevi Reidar Bachaus. Vaheajale tuli siiski minna 1:1 seisul, kuid teine poolaeg ei jätnud kahtlust, kes sel õhtul platsil parim oli.

Meie noored näitasid väga ilusat meeskondliku mängu: loodi teineteisele olukordi ning korraldati vastaste väravale korralik tulevärk – kokku 18 väravalööki. Poiste individuaalsed sooritused olid samuti tasemel. Saime teha palju vahetusi: kõik poisid, kes selleks mänguks võistkonda arvati, said ka korralikult mänguaega.

Andero Polberg lõi oma võistkonna kasuks selles mängus kolm, Virgo Vallik ja Kevin Reidar Bachaus kaks, ning Marten Põld ühe värava. Lastevanemate aplausi saatel tulid poisid väljakult rõõmsalt ja sportlikult õnnelikena: saadi hakkama oma 2016 aasta Eesti meistrivõistluste parima esitusega.

Tugev ja perspektiivikas meeskond

Sellised võidud on võimalikud vaid siis, kui võistkonnal on suur teineteise usaldus: surutakse maha isiklikud huvid ja mängitakse meeskondlikult ning enesekindlalt. Iga laps, kes väljakule jookseb, peab eelkõige mõtlema “meie”, mitte “mina” – just taoline moto peab võistkonnaala harrastavale sportlasele üsna kiirelt selgeks saama. Muidugi peab lastel väljakul jääma ka vabaduse ja loovuse võimalus, kuid kõik peab olema tasakaalus.

Sellel aastal U14 mängiv poiste meeskond on klubi jaoks seitsmes lend. 17 aasta jooksul on LLJK jalgpallurid mänginud Eesti meistrivõistlustel kõigis etappides alustades väikesest väljakust vähema koosseisuga, kuni täisväljakuni, täismeeskondadele. Seetõttu on hea teha ülevaadet ja pidada statistikat, kuidas erinevad vanusegrupid läbi aegade mänginud on. Usun, et praegune kooslus on Lõuna-Läänemaa JK üks perspektiivikamaid; samas on poistel veel palju tööd teha.

 

Lõuna-Läänemaa noorte jaoks lõpeb jalgpallihooaja kevadring reedel, 10.juunil, kui Lihula Gümnaasiumi jalgpalliväljakul kell 12.30 võetakse vastu Tallinna FC Flora.

 

Jaanus Getreu

 

Fotod: erakogu

Admin - post author

No other information about this author.