Loading... (0%)

Lõuna-Läänemaa JK poisid võitsid esindusliku noorteturniiri

28 February 2016

Täna toimus Raplas tugevakoosseisuline Rapla Cup noorteturniir 2003. aastal sündinud poistele. Raplamaa Jalgpallikooli korraldatud saalikarikate turniirisarjas olid võistlemas tugevad noorteklubid, kelle seast tuli täna võitjana välja Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi.

Esindatud olid Nõmme Kalju, FC Tiigrid, Keila JK ja Raplamaa enda võistkonnad. Lõuna-Läänemaa JK poisid aga ei tundnud suurte klubide järelkasvuvõistkondade ees mingit aukartust ja küpse mänguga saavutati hinnatav turniirivõit.

Eesti noorte meistrivõistlusteni on küll veel paar kuud aega, kuid iga, ka saalis peetud turniir, on heaks ettevalmistuseks algavaks jalgpallihooajaks. Eriti, kui turniirid toimuvad suurtes spordihoonetes, nagu viimane Sadolini Spordihoone Raplas on. Väikeses võimlas harjutajatele on see kui jumala kingitus.

Kõik mängud kõrge kvaliteediga

Rapla turniiril mängisid Lõuna-Läänemaa JK noored jalgpallurid üha tõusvas joones, seda just mängukvaliteedi poolest. Kui esimene mäng tugeva FC Tiigrite vastu õnnestus võita 2:1, siis märksa enesekindlamalt tegutseti järgnevates kohtumistes.

Selles vanuses, 12-13 aastaselt peabki juba noortel olema märke kinnistunud tehnika-arsenalist ja just sellega meie noored ka silma paistsid. Kõigi kümne mängija panus oli võrdne ja nii saadi kenasti kombineerida ka vahetustega.

Saalijalgpallis on tempo väga kõrge ja vahetuste virr-varr tihe. Järgnevates kohtumistes alistati Nõmme Kalju I- 3:1, Raplamaa JK I- 6:2, Raplamaa JK II- 5:3 ja Nõmme Kalju II- 5:1.

Tuline heitlus Keilaga

Seitsme osavõtjaga turniiril oli lisaks meile võidult-võidule marssinud ka ülitugev Keila JK. Ja kaks visuaalset liidrit kohtusid oma turniiri viimases kohtumises omavahel.

See oli päeva kõige tulisem lahing – mõlema poole jalgpallurid näitasid head ja kvaliteetset jalgpalli. Ka publik Sadolini Spordihoone rõdul aplodeeris mõlema võistkonna mängijatele.

Lõuna-Läänemaa JK alustas uniselt ja Keila JK sai juhtima 2:1, siis juba 3:1. Kuid kolm minutit ennem mängu lõppu algas lõunaläänlaste maruline lõpuspurt. Ja minut ennem lõpusireeni ka viigistati. Lõppseis 3:3. Kahe võistkonna vahel kõik näitajad võrdsed-punktid, omavaheline mäng viigis, mõlema võistkonna väravatevahe samuti. Alles reeglite neljas rida toob Lõuna-Läänemaa JK-le uhke võidukarika-Enim löödud väravate arv, edestasime Keila JK-d kahe enim löödud väravaga.

Lõuna-Läänemaa JK mängis koosseisus: Kardo Roosma, Mart Mikiveer, Markus Sõber, Randy Põld, Virgo Vallik, Marten Põld, Mario Reks, Henry Põld, Margus Pikkmets, Siim Urb. Treener Jaanus Getreu.

Turniiri parimaks mängijaks tunnistati meie Virgo Vallik, kes oli ühtlasi 11 löödud väravaga ka turniiri resultatiivseim mängija. Väravaid lõid turniiril koguni seitse võitjavõistkonna jalgpallurit!!

Kristen Viikmäe kiidab Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi

Rapla turniiril juhendas aga Nõmme Kalju noori sama klubi noortetöö juht, 115 korda Eesti koondises mänginud ja 15 väravat löönud Kristen Viikmäe. Tema suur kummardus ja kiidusõnad kuulusid võitjatele: “Teie noored on teinud lühikese ajaga märgatava arengu. Viimati, kui omavahel kohtusime oli teiega lihtne, täna aga varianti polnud. Kogu mäng tervikuna jättis positiivse mulje. Mul on hea meel, et Läänemaalt hakkab pead tõstma väga korralik noortevõistkond. Eriti hakkas silma teie kiire ja tehniline nr. 13 (Virgo Vallik). Kuid jah, kogu võistkond oli väga hea. Meeldiv.”

Nii on, väikene maaklubi ei saa unistada sellest, et igas vanusegrupis oleks näiteks Eesti esivõistlustele välja panna seda võistlust väärt võistkond. Ilmselt on need ajad jäädavalt laste vähesuse tõttu maapiirkondades möödas.

Ka Lõuna-Läänemaa JK jaoks, kes samuti omal ajal, 17 aastat tagasi mängis ühel aastal kolme erineva võistkonnaga Eesti noorte meistrivõistlustel. Sellest lähtuvalt tuleb keskenduda ja koondada jõud ühte, keskmisest tugevamasse vanusegruppi.

Jaanus Getreu
Fotod: Kristi Küttmann

Admin - post author

No other information about this author.