Loading... (0%)

Meie noored kergejõustiklased püstitasid Rukkilillemängudel isiklikke rekordeid

14 July 2016

Vaid kümme päeva oli möödas Eesti noorte kergejõustiku meistrivõistlustest, kui noorsportlased taas võistlustulle astusid. Võrus toimunud 27. rahvusvahelistel Rukkilillemängudel saavutasid meie noored mitmeid kohti esikümnes, võistlesid uutel aladel ning parandasid isiklikke rekordeid.

Poiste A-klassis võistlev Martin Teppan osales esmakordselt oma elus 400m jooksus. Kuues koht tuli ajaga 55,48, millega tõusis ta Lõuna-Läänemaa kõigi aegade meeste edetabelis 11. kohale. Elu esimesest jooksust selline isiklik tippaeg annab kindlasti lootust ka tulevikuks. Eesti noorte meistrivõistlustel 1500 m jooksus üle 15 sekundi isiklikku rekordit parandatud Martin tuli sel korral kuuendaks, ajaks 4.42.11. Mõlemas jooksus oli Martini konkurentideks 15 sportlast.

Tütarlaste B-klassis tegid kaasa Gertu Küttmann ja Siret Põldäär. Esmakordselt vabariigi tasemel kergejõustikuvõistlustel kaasa tegev Siret tegi korraliku vasaraheitevõistluse: tulemuseks 21.52, millega ta edestas nelja Soome neidu. Gertu oli selles võistluses veelgi tublim: tulemus 25.52 andis talle 9. koha. Mõistagi on need tulemused meie tütarlaste isiklikud rekordid.

Viimased kaks kuud intensiivselt kuulitõukega tegelev Gertu on alates maikuu keskpaigast kaasa teinud viiel võistlusel. Just viienda võistluse rääkisime talle välja osalemise Rukilillemängudel: kuulitõuget tütarlaste B-klassil kavas ei olnud, kuid siiski õnnestus meie sportlane väljaspool arvestust võistlema saada neidude A-klassis. Gertu tegi taas hea võistluse, tõugates nagu ka kõikidel eelmistel võistlustel uue isikliku rekordi 9.68. Selle aasta sihini, mis on kümme meetrit, on veel 32 sentimeetrit.

Neljas sportlane, kes Võrus samuti Läänemaa Kergejõustikuklubi esindas, oli Trinity Õismets Hanila vallast. Ka tema võistles südilt: tütarlaste C-klassi 600 meetri jooksus saavutas ta 29 võistleja hulgas isikliku rekordiga 2.04.03, 16.koha.

Martin Teppan valmistub Balti maavõistluseks

Martin TeppanKäes on kesksuvi ja meie noored sportlased puhkavad ja treenivad käsikäes. Tähtsaima režiimiga elab hetkel Martin Teppan. Just tema valmistub pooleteise nädala pärast Vilniuses algavaks Balti maavõistluseks.

Balti maavõistlusel jookseb ta oma lemmikdistantsi, milleks on 800 meetrit. Treener Endel Susi sõnul on varuvõistleja staatuses võimalik Balti maavõistlusele sõita ka Ainar-Sten Junkeril. Kui meie vallast saaks kaks poissi Eesti koondisse, oleks see ülim kordaminek.

Kui varem oleme rääkinud taustajõudude leidmisest meie kuulitõuketüdrukule Gertu Küttmannile, kellele jagab näpunäiteid Rein Aule, siis nüüd saame sama rääkida ka Martini kohta. Spordimehe staatuses olevat noormeest püüame abistada kindla massööri leidmisel, sest taastumine on igal spordialal väga tähtis.

Uued võistlused on tulekul

Hea spordisõber on ilmselt aru saanud, et kõik Läänemaa Kergejõustikuklubi ja Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi koostöö läbi noortele otsitud võistlused, on olnud eesmärgiga pakkuda meie valla sportlastele võimalust end proovida ka kergejõustikus. Seni on seda tehtud rohkem A- ja B-klassi vanusegrupile, kuid suve lõpus ja sügisel on tulemas mitmed kergejõustikuvõistlused kodusel Lihula staadionil, kus saavad end proovile panna ka meie nooremate gruppide lapsed.

Alates augustist läheb väga tihedaks, sest tulemas on noorte suvine jalgpallilaager, Eesti meistrivõistluste mängud, rannajalgpalliturniir Massus, Jalgpalliturniir “Tere, Kool” Lihulas, aga ka kergejõustikuvõistlused.

27.augustil toimuvad Haapsalu linnastaadionil Läänemaa lahtised kergejõustikuvõistlused, kus meie noored saavad taas end proovile panna. Võistluse korraldavad Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi ja Taebla Valla Spordiklubi. Info võistluste kohta tuleb peatselt.

 

Jaanus Getreu

Päise pilt: Kergejõustiku FB lehekülg
Samal teemal: Täna Võrus algavatel Rukkilillemängudel võistlevad ka kolm Lihula noorsportlast

Admin - post author

No other information about this author.