Loading... (0%)

Meie noored võistlesid Eesti noorte kergejõustiku karikavõistlustel

09 June 2017

Rakveres toimusid eile, 8. juunil Eesti juunioride ja noorte karikavõistlused kergejõustikus, kus oli kohal ka kogu meie noorte kergejõustikuparemik. Kuna Eesti noorte kergejõustiku meistrivõistlusteni on aega alla kuu, siis said noored sportlased ülevaate oma sportlikust vormist. Selgus, et sportlik vorm on meie noortel hetkel vägagi korralik.

Karikavõistlus on võistlus, kus võistlema tulnud noored võistlevad kõik ühes vanuseklassis ja juunioridele mõeldud vahenditega. Seega heidavad näiteks U16 vanuseastme sportlased juunioridele mõeldud ketast, või jooksevad kõrgemate tõketega tõkkedistantsi. Tavalised jooksudistantsid on ikka kõigile ühesugused.

Tublid eneseületused

Ka käesolevas spordiloos saame jälle meie noorte sportlaste kohta lausuda vaid kiidusõnu. Selleks kergejõustikuvõistluseks seadsime kõigile noortele eraldi plaani. Millist ala võistlusel teha, miks see just praegu vajalik on. Kõigil oli oma eesmärk ja eesmärk just suviseid võistlusi silmas pidades. Võistelda tuli eelkõige iseenda ja stopperi, ning mõõdulindiga. Vaimselt pidasid noored kenasti vastu, sest nagu mainitud, olid konkurendid aasta-kaks vanemad.

Sellel võistlusel osalesid meie tütarlastest kaks Virtsu Kooli õpilast. Kristiina Kukk ja Kerli Ristikivi on Lihulas treeninud kuus kuud. Nad on treeninud kohusetundlikult ja suvistele võistlustele peaks mõlemad neiud küll rõõmsalt vastu minema. Karikavõistlustel püstitasid mõlemad isiklikud rekordid.
14 aastane Kristiina tõukas esimest korda võistlusel täiskasvanute 4 kg kuuli ja saavutas tulemusega 7.81, üheksanda koha. Kristiinast aasta vanem Kerli sprintis 100 meetrit ajaga 14.16 ja hüppas kaugust 4.30. Kristiinale noore kuulitõukajana oli naistekuuliga võistlus kindlasti vajalik. Kerlile annavad uued kaks rekordit kindlasti motivatsiooni uuteks võistlusteks.

Isiklikud rekordid Virgo Vallikult ja Martin Teppanilt

Lihula Gümnaasiumis seitsmenda klassi lõpetanud noor jalgpallur Virgo Vallik tegi taas väga hea keskmaajooksu. Sügisel Eesti noorte murdmajooksu karikavõistlustel hõbeda võitnud, kevadel Eesti noorte murdmajooksu meistrivõistlustel viiendaks tulnud ja paar nädalat tagasi Läänemaa KSL meistriks 1000 meetri jooksus tulnud Virgo säras taas. Isiklik rekrod tuli 1500 meetri jooksus ajaga 5.00,44!! See andis noormehele 12 koha ja tõstab ta Eesti hooaja poiste U16 vanuserühma edetabelis hoobilt kaheksandale kohale!! Virgo eesmärk oligi uut ala proovida, ehk sobib seda joosta ka Eesti meistrivõistlustel.

Martin Teppan ja Krismar Liiv, kes lõpetasid äsja Lihula Gümnaasiumi 10 klassi võistlesid karikavõistlustel sama mustri järgi. Noored alustasid päeva 100 meetri jooksuga, et end nii öelda lahti joosta oma selle võistluse põhialaks, 400 meetri jooksuks. 400 meetri jooks on aga väga vajalik distants Martini suve 800 meetri jookse ja Krismari 1500 meetri jookse silmas pidades. Mõlemad sprintisid 100 meetrit korralikult- Martin 12.24 ja Krismar 12.96. 

Kergejõustiku ühel raskemal alal, 400 meetri jooksus tuli starti 16 noort. Krismar sai ajaks 58.29, mis andis elu esimeses 400 meetri jooksus 14 koha! Martin alustas kohe väga võimsalt. 300 meetrit oli jooks pea ideaalilähedane, lõpus noormees veidi kangestus, kuid…finisikell näitas 53.23!! Noormehe võimas isiklik rekord ja seitsmes koht.
Hooaja Poiste U18 vanuseklassi kuues edetabeliaeg, Krismar hõivas siin 20 koha!!!!
Lõuna-Läänemaa kõigi aegade meeste 400 meetri jooksu edetabeli kolmas aeg. Eespool veel Gert Oosim ja Hillar Laos.

Kindlasti annab võimas 400 m aeg Martinile lootust oma põhialal, 800 meeetri jooksus, sellel suvel kahe minuti piir alistada.
Lugejatele täpsustuseks, kõik jooksuajad on muidugi elektriajad.

Tekst: treener Jaanus Getreu
Foto: erakogu

Admin - post author

No other information about this author.