Loading... (0%)

Meie noorte südikad stardid Eesti kergejõustiku meistrivõistlustel

19 January 2017

14.-15. jaanuaril Lasnamäe Kergejõustikuhallis toimunud Eesti noorte sisekergejõustiku meistrivõistlustel tegid kaasa ka seitse meie noort kergejõustiklast. U16 ja U18 vanuserühmale toimunud võistlustest võttis osa üle 500 noorkergejõustiklase 46 klubist üle Eesti.

Meie noored esinesid südilt: oli sportlasi, kes sekkusid kõrgesse mängu, kuid enam teeb head meelt see, et noored püstitasid palju isiklikke tipptulemusi.

Martin Teppan esimesena medalita

Meie peamine medalilootus, Lihula Gümnaasiumi kümnendas klassis õppiv Martin Teppan koges kõige rohkem ebaõnne. 25 sportlase konkurentsis tegi Martin U18 vanusegrupi 800m distantsil väga hea jooksu. Lõpusirgele tulid neli kiiremat koos, Martin oli saamas vabale rajale ja paistis, et kõik läheb vastastest möödapääsuks õlitatult.

Umbes 30 meetrit enne finišit meie noormees kangestus ning pidi lõpuruudustikus leppima neljanda kohaga: aeg 2.08.19 ja et esinelik mahtus 1,2 sekundi sisse, siis ka igati korralik tulemus.

Teise hea jooksu tegi Martin U18 poiste 300m sprindidistantsil. Siin püstitas meie noormees väga korraliku tippmargi: 39.70, mis andis 45 konkurendi hulgas tubli 22. koha.

Nii eelmisel aastal staadionil läbitud 400m jooks kui praegune sisetingimustes joostud 300m, on tema põhiala; 800m jaoks on tulevikku silmas pidades kindlasti ülioluline. Martin on eelneval neljal noorte Eesti tiitlivõistlusel tulnud seitsmel korral medalile, neist kahel on ta saavutanud Eesti meistritiitli.

Virgo Vallik ja Randy Põld jooksid rekordeid

Kaks head jooksu, koos mõlema distantsi isiklike rekorditega, tegi Eesti noorte meistrivõistlustel Lihula Gümnaasiumi 7. klassi õpilane Virgo Vallik. Eesti murdmaajooksu karikavõistluste hõbemedalimees jooksis 60m sprindis 8.35, tasuks 18. koht. Tänu väga heale stardile, parandas noormees oma isikliku rekordi tervelt 0,4 sekundit.

Hea jooks oli Virgol ka 600m distantsil. Ka siin lõpetas meie poiss teises kümnes: aeg 1.50,80 andis 15. koha.

Teine Lihula Gümnaasiumi 7.klassi õpilane, Randy Põld jooksis 60m samuti hästi, aeg 8,68 on isiklikust rekordist vaid 0,04 sekundit kehvem: tulemuseks 26. koht.

Teise stardi tegi Randy 200m jooksus: isikliku rekordiga 28.60 tuli noormehele 24. koht.

Nii Virgo kui Randy võistlesid poiste U16 vanuserühmas ning need stardid olid nende jaoks Eesti noorte kergejõustiku meistrivõistluste debüüdiks.

Teised Lõuna-Läänemaa noored samuti tublid

Lisaks Lihula Gümnaasiumi õpilastele tegid Eesti noorte meistrivõistlustel südikad stardid ka kolm Lihulas kergejõustikutreeningutel osalevat Virtsu Kooli spordineiut. Siinkohal olgu märgitud, et kõik meie noored kergejõustiklased, kes vabariiklikel võistlustel üles astuvad, esindavad Läänemaa Kergejõustikuklubi.

Trinity Õismets ja Kerli Ristikivi

Trinity Õismets tõukas U16 arvestuses kuuli 8.34 ja oli sellega 25. koha omanik.

Trinityst 4cm lühema kuulikaarega ehk tulemusega 8.30, platseerus 26. kohale Kristiina Kukk, kes parandas isikliku rekordi tublilt üle meetri.

Trinity Õismets tegi lisaks kuulitõukele veel kaks head jooksu, distantsideks 200m ja 600m, kus saavutas oma isiklikud rekordid. Lühemal jooksumaal oli tulemuseks 32.01 ning 600m jooksus suutis mullu Võrus joostud isiklikust rekordist kärpida 1.21 sekundit, saades ajaks 2.03,56 ning 22. koha.

Tütarlaste U18 sprindis suutis Kerli Ristikivi saavutada isikliku rekordiga ligilähedase aja – 9,29. Siiski peab siinkohal märkima ka seda, et elektroonika vea tõttu tühistati neiu esimene jooks ning seetõttu pidi ta koheselt uuesti alustama. Esimeses stardis oli Kerli aeg kindlasti alla 9 sekundi, kuid kordusjooksuks jäi taastumisaeg liialt lühikeseks: sellele vaatamata oli tegemist tubli esitusega.

Lihulas treeniv Tallinna õpilane

Meie ridadesse kuulub veel üks noormees: Tallinna koolipoiss Tambet Järve. Suviti ja koolivaheaegadel Lihula vallas, Järise külas vanavanemate juures peatuv Tambet on sügisest liitunud meie klubi ja ka treeningutega. Lugejatele teadmiseks, et Tambet Järve on õpetajate Eve ja Hillar Laose tütrepoeg: seega on spordiveri vanematelt ja vanavanematelt pärit.

Tambet jooksis Eesti noorte meistrivõistlustel 800m distantsil poiste U18 vanusegrupis välja aja 2.26.17. Märksa mugavamalt tundis aga noormees end 2000m jooksus, kus ajaga 7.09.59 saavutas 16. koha. Sel aastal on noormehel eesmärgiks just distantsid alates 1000 meetrist.


Just selline on meie noorte kergejõustiklaste hetkeseis nendes vanusegruppides; treenitakse hoolsalt ja iga järgnev võistlus on noortele omamoodi eesmärk. Nooremad, U14 lapsed selgitavad Eesti parimad välja 5. veebruaril samuti Tallinnas toimuvatel võistlustel. Kindlasti osalevad seal ka meie piirkonna noored sportlased.

 

Jaanus Getreu

 

Fotod: Trinity Õismets ja Kristiina Kukk

Admin - post author

No other information about this author.