Loading... (0%)

Anna ka enda hääl: Katrin Lehtpuu pääses maratoniks treenida soovijate lõppvooru

01 February 2017

2016. aasta detsembris kutsus Marathon100 juba neljandat aastat järjest kõiki jooksusõpru kandideerima projekti “Eesmärgiks SEB Tallinna Maraton 2017”. Esmakordse läbimise kategoorias on rahvahääletuse lõppvooru pääsenud ka Lihula neiu Katrin Lehtpuu. Hääletus kestab neljapäeval kella 17ni.

Laekunud üle 60 avalduse seast kutsuti ühisesse tutvumislaagrisse 44 sooviavaldajat, kes kõik said osa nii õpetlikest loengutest jooksutreeningute ülesehitamise ja jooksujalatsite valiku kohta kui ka ühistest reaalsetest treeningutest parimate treenerite juhendamisel.

Päeva lõpuks valisid juhendajad välja 18 jooksjat, kes on nüüd kolmes erinevas kategoorias seatud üles Marathon100 lehel toimuvale hääletusele.

Veebihääletuse ning treenerite arvamuse tulemused liidetakse ning reedeks on selged 6 projekti pääsejat (igast kategooriast kaks), kelle suur töö alles siis algab. Kuueks kuuks saavad need kuus jooksjat omale isikliku treeneri, kelle juhiste järgi maratoniks või poolmaratoniks valmistutakse.

“Kuna soovijaid oli palju, on minu jaoks suur saavutus ka ainuüksi see, et ma nii kaugele jõudnud olen. Laagris osalejad olid ju kõik väga toredad inimesed ja tublid jooksjad. Siiski, tahtmine projekti pääseda on nende päevadega küll ainult kasvanud, seega hoian pöialt,” rääkis Katrin Lehtpuu.

Armastus spordi vastu

Katrin Lehtpuu kirjeldus Marathon100 lehel

Tahan osaleda projektis „Eesmärgiks Tallinna Maraton 2017”, eesmärgiga joosta oma elu esimene maraton ja tõestada iseendale, et kui ma tahan ja pingutan, siis ma saan hakkama. Jooksin aastal 2016 oma esimese poolmaratoni. Selle finišis oli enesetunne väga hea, aga sellegipoolest olin ma tol hetkel veendunud, et maratonidistantsilt mind ilmselt kunagi ei leia.

Siiski, alati kui Sa oled milleski mingil hetkel nii kindel, tekib tasapisi see teatav enesetõestamise vajadus ehk mõte, et ma ikkagi väga tahaksin tegelikult proovida. Ma teadvustan endale, et minu enese teadmiste ja oskustega ma maratonidistantsi tõenäoliselt ei läbiks, ja sellepärast ma väga tahaksingi osaleda selles projektis siin.

Maraton on minu jaoks väga väärikas ala, kindlasti on mul selle suhtes suur aukartus ning ma ei tahaks minna seda jooksma lihtsalt, et finišisse jõuda, vaid ära joosta nii hea tulemusega kui ühele esmajooksjale võimalik. Siiski ei seaks ma esimesel korral eesmärgiks mingit konkreetset aega.

Ma ise arvan, et minus on seda sportlikku hasarti, et võistelda nii teiste kui iseendaga, et olla homme kiirem ja osavam sellest, kes ma olin täna. Ma ootan põnevusega, kuhu ma suudan jõuda siis, kui minu treeningud on teadlikumad ja konkreetne eesmärk silme ees.

Ehkki spordi olemusse on võistlusmoment justkui sisse kirjutatud, ei näe ma, et selliseid suuri eesmärke saaks saavutada ilma armastuseta spordi vastu. Lisaks enesetõestamisvajaduse rahuldamisele on see ka midagi, mis kõiki neid finišijooneületajaid ühendab. Ja see armastus spordi vastu ning üheks osaks kuulumine nendest sadadest, kes maratonirajal jooksevad, ei ole mitte vähem tähtsamad põhjused selles projektis osalemiseks.

Katrini poolt saate hääletada SIIN.

Kristi Märk
Lihula Teataja toimetaja

Loe lisaks:
Jooksjad kel eesmärgiks SEB Tallinna Maratonil maratoni esmakordne läbimine

Admin - post author

No other information about this author.