Loading... (0%)

Jalgpallurid osalesid ühe päeva jooksul kahel turniiril

09 February 2016

Möödunud nädalavahetusel toimus ühel päeval kaks turniiri, kus osalesid ka Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi esindused. Meie naiskond saavutas Raplas toimunud turniiril neljanda ja poiste võistkond Kilingi-Nõmmel kolmanda koha. Neidudega oli kaasas treener Jaanus Getreu ja poistega Vatla JK treener Priit Tein.

Naiskonna südikas etteaste

Naiste saaliturniiril Raplamaa jalgpallikooli karikatele võttis osa seitse naiskonda. Meie Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi esindus koosnes seitsmest B-klassi tütarlapsest, kelle sünniaastateks 1999-2002 ja neljast meie klubi esimese põlvkonna naisjalgpallurist, kelle sünniaasta jääb vahemikku 1993-1995.
Seega oli naiskond meeldiv sulam kogemustest ja noortest kogemustesaajatest. Muidugi on ka noored mänginud erinevaid turniire, Eesti meistrivõistlusi, koolide turniire seega kogemusi väga palju. Kuid kogemusi naisteturniiridelt on siiski napilt viielt-kuuelt.

Meie naiskond tegi väga sümpaatse etteaste – mängisime oma taseme välja, ei langenud oma oskustelt alla, kuid puudu jäi ka üks eneseületus-sähvatus, ehk siis üks võit, millega oleksime kindlustanud koha esikolmikus.

Saime kolme võidu ja kolme kaotusega, turniiril korraliku neljanda koha. Alistasime ilusas stiilis Raplamaa JK 6:1, Kuusalu JK Kalevi 2:0 ja Tallinna ERR-i 3:1.

Kaotused tuli vastu võtta Põltsamaa SK Motiivilt 0:4, Paide Linnanaiskond/Tapalt 0:2 ja viimase sekundi (!!!) karistuslöögi väravast 0:1 Raplamaa Rahvanaiskonnalt. Teenitud 9 punkti andsid seitsme naiskonna hulgas tubli neljanda koha.

Seejuures teeb suurt rõõmu, et resultatiivsed olid koguni seitse jalgpallurit. Regle Kurnim 3, Anna Luuk 2, Marian-Merit Ring 2, Brita Pikla 1, Emma Treiberg 1, Kai Simpson 1, Marjana Kuldsaar 1 värav. Veel mängisid Maarja Jalakas, Anni Ratas, Sandra Pärnpuu, Inga-Garmen Küttmann.

Ka väravatevahe jäi plussi 11-9. Siiski on vaja tõdeda fakti, et kaotatud mängudes esikolmiku võistkondadele oli väravatevahe 0-7. Samas võidumängud väravatevahe aga 11-2.

Ühine rütm ja koostöö

Meeldis võistkonna hingestatus, ning märgid, et noored ja vanemad on leidmas ühtset rütmi. Täielikuks võistkonnaks sulamiseks on aga vaja mängida palju turniire koos, ning õppida teineteist väljakul tundma. Plussiks oli kindlasti ka mänguaja enam-vähem võrdne jagunemine kõigi kümne väljakumängija vahel. Ja muidugi kuus väga head mängu.

Suurema miinusena tõi turniir välja puudujäägi, mille kallal kogu aeg töötame – esimene pallipuude. Sellest ju hakkab kõik peale: löögid, söödud, liikumine jne. See ei ole mitte tüdrukutel niivõrd tehniline, kuivõrd psühholoogiline probleem.

Esimeseks sammuks paremuse poole on probleemi enesele teadvustamine. Kui sa suudad endale öelda ja sellest mõelda, et jah, mul on puudujääk, siis on suhteliselt kerge ka lõppkokkuvõttes asja parandada.

Olen tüdrukute üle uhke ja suur tänu hea etteaste eest!

 

 

Meie kandi poiste ühisrinne Kilingi-Nõmmel


Lõuna-Läänemaa JK ja Vatla JK ühisrinne tegi teist aastat järjest hea etteaste Väikelinna CUP turniiril Kilingi-Nõmmes. Võistkond koosnes viiest Lõuna-Läänemaa JK noorest jalgpallurist ja viiest Vatla JK noorest jalgpallurist.

2006-2007 aastal sündinud poisid mängisid Vatla JK treeneri Priit Tein juhendamisel väga korralikud mängud. Pärnu JK Poseidon III võideti 4:0, FC Tiigrid II 1:0, FC Tiigrid III 1:0. Viiki 1:1 mängiti Pärnu JK Poseidon II võistkonnaga ja ainus kaotus tuli vastu võtta SK Strommilt 0:2. SK Strommi oligi võistkond, kes suutis võita kõik oma vastased.

Meie võistkonnale andis kõik see kokku aga tubli III koha. Kõik poisid, kes võistkonda kuulusid, said ohtrasti mänguaega ja lapsevanem Ivi Talzi sõnul oli poistel täna eriliselt tore päev.

Keiro Ristikivi ja Joonas Vestli lõid kumbki 3 väravat.

Võistkonnas mängisid veel Trevor Kärtmann, Ardo Nellis, Hugo-Jan Rummel, Kenneth Lomp, Raikko Kanter, Ats ja Timmo Kaasik, Eric Reisel.

Kahe klubi ühine võistkond on just selles vanusegrupis on teist aastat näitamas, et üheskoos sobib palliplatsil mängida. Poisid toetavad teineteist ja sõbraks olemine on tublide mängude alus. Muidugi on eriline roll treener Priit Teinil, kelle pedagoogilised anded juhendamaks lapsi on pikka aega positiivselt silma paistnud.

Usun, et tulevikus, ehk juba järgmisel aastal mängib Lõuna-Läänemaa JK ja Vatla JK ühisrinne juba Eesti noorte meistrivõistlustel. Lõuna-Läänemaa JK ja Vatla JK koostöö kestab juba mitu aastat – koos on korraldatud mitmeid noorteturniire ja ühise võistkonnaga turniiridel käimine hakkab saama traditsiooniks.

Kaks turniiri ühel päeval.

Suur aitäh abilised Ivi Talzi, Karlo Küttmann, Armand Reinmaa, Priit Tein!

 

Jaanus Getreu

Fotod: erakogu

Admin - post author

No other information about this author.