Loading... (0%)

Homne jalgpallilahing: kumb võidab, Haapsalu või Lihula?

03 July 2015

Lihula JK on enne kevadringi viimast mängu neljandal kohal. Foto: Liset Kuusik

Homme, 4.juulil algusega kell 17.00 toimub Haapsalu linnastaadionil Eesti jalgpalli meistrivõistluste III liiga kohtumine Läänemaa JK Haapsalu ja Lihula JK vahel.

Kohtuvad kaks Läänemaa tugevamat jalgpallimeeskonda ja kohalik derby on spordisõpru juba kaua ärevuses hoidnud. 2015. aasta Eesti meistrivõistluste III liiga läänetsoonis kaasategevad meeskonnad on enne viimast kevadringimängu kolmandal ja neljandal kohal. Läänemaa JK Haapsalu on kogunud 20 ja Lihula JK 19 punkti. Viimases kohtumises alistas Läänemaa JK Haapsalu võõrsil peetud kohtumises JK Aameraasi 3:1, kuid Lihula JK alistus võõrsil JK Vändra Vaprus II võistkonnale 2:6. Peatselt aga pöörati Lihula kaotus võiduks, sest Vändra kasutas mängukeelu all olevaid mängijaid.

Mõlemad soovivad võita

Mõlemad meeskonnad lähevad tähtsale kohtumisele vastu võidumõtetega. Uurisime, mis meeleolud meeskondi enne nii tähtsat mängu valdavad.
Läänemaa JK Haapsalu üks võtmemängijaid Bert Rothberg ootab võitu: “Soovime muidugi võita. Punkte on kaotsi läinud ja neid tuleb tagasi saada. Kerge olema ei saa, kuid me mängime koduväljakul ja loodame toetust ka oma fännidelt. Ka selle nimel on palju tööd tehtud. Oleme mänguinfot palju jaganud ja ootame kaasaelajaid.” Millist arvu Läänemaa JK kaitsemängija laupäeval staadionil näha loodab. “Viimasel mängul oli meid toetamas üle saja silmapaari. No kindlasti peaks laupäeval rohkem tulema.”

Läänemaa JK Haapsalu peatreener Aavo Tomingas ei sea alla võidu mingit muud plaani: “Läheme võitma, nii nagu igat mängu. Muud ei saagi eesmärgiks võtta. Lihula on aga tugev ja tuleb huvitav mäng.”

Lihula mehed on mänguks valmis

Lihula Jalgpalliklubi universaalne mängumees, meistrisarja kogemustega Andro Aavik selgitab väga täpselt: “Ega spetsiaalselt selleks mänguks valmistunud ei ole. viimase ühistrenni teeme koos näiteks Tuudi väikesel väljakul, kuna Lihula oma on hetkel remondis. Kuid kõik on treeninud ka individuaalselt.”  Millist mängu aga Lihula JK üks tugisambaid ootab. “Loomulikult läheme võitma, kuid eelkõige soovin ausat mängu, et ei lõhutaks ja kõik oleks korrektne. Samas on nii tähtsas mängus asjad rohkem pingul kui muidu. Läänemaa JK on meist eespool, kuid eelnevatel aastatel oleme nendega viigistanud ja ka võitnud. Meie meeskond on motiveeritud. Tahame võita meeskonda, kelle eesmärgiks on kindel pääs teise liigasse. Mäng tuleb kindlasti heal tasemel, sest see peetakse Eesti ühel paremal murul.”

Lihula JK treener Argo Mõtt plaanib muuta veidi taktikat: “Teeme paar taktikalist muudatust, usume selle õigsusesse. Oleme mänguks valmis ja loodame, et meile tuleb Lihulast palju kaasaelajaid.”

Kas Läänemaa mäng lööb Eesti- San-Marino publikuarvu üle?

Laupäeval saab Haapsalus toimuma väga kõrgetasemeline jalgpallietendus. Meie oma maakonna kõige paremad jalgpallurid näitavad vaat et Eesti kõige paremal jalgpallimurul ilmselt hooaja parimat mängu, sest turniiritabel seda lihtsalt nõuab.
Usun, et spordisõbrad ja toetajad on juba puhkepäeval rannast koju jõudnud ja end korda teinud, et kaasa tulla elama huvitavale jalgpallikohtumisele.
Miks mitte võiks tulla staadionile rohkem publikut, kui näiteks 16.juunil samal staadionil peetud Eesti-San-Marino U21 Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioonimängus. Siis jälgis mängu veidi üle 300 silmapaari.

Haapsalu staadion
Laupäev 04.juuli kell 17.00
Ole kohal!

Jaanus Getreu

 

Admin - post author

No other information about this author.