Loading... (0%)

Läänemaa Kergejõustikuklubi korraldab Lihulas kaks võistlust

09 May 2017

Käesoleval nädal tähistatakse Eestis 22. ülemaailmset kergejõustikupäeva, mille raames toimub mitmeid võistlusi ja spordipäevi. Läänemaa Kergejõustikuklubi korraldab selle puhul Lihulas kaks võistlust.

Kergejõustikunädala eesmärgiks on pöörata tähelepanu sellele, et üheskoos sportimine pakub palju rõõmu ning õhutada lapsi ning noori kergejõustiku ja spordiga tegelema.

Läänemaa Kergejõustikuklubi korraldab Lihula Gümnaasiumi staadionil kaks noortele suunatud võistlust. 10. mail toimub kuulitõuke- ja kettaheitevõistlus, kuhu on oodatud noored alates U14 vanuseklassist. 15. mail toimub Lõuna-Läänemaa noorte kergejõustikuõhtu, millest saavad soovi korral osa aga kõik selle piirkonna lapsed alates 10 eluaastast kuni juuniorideni välja. Võistlused toimuvad peale õppetööd ehk mõlemal päeval alates 15.00-st.


Kergejõustikuõhtul on kavas neli ala (vastavalt vanusele)*:

  • 60 või 100 meetri jooks
  • kaugushüpe
  • pallivise või kuulitõuge
  • 400, 600, 80, või 1000 meetri jooks

* Kellele tundub neli ala liiast, saavad teha ise sobiva valiku.


Kuigi tegemist on Lõuna-Läänemaa noorte kergejõustikuvõistlustega, on sportima oodatud osalejad üle Läänemaa. Teretulnud on ka täiskasvanud kergejõustiklased.

Kindlasti on kergejõustikuvõistluste toimumise tingimused Lihulas viimaste aastate parimad, sest gümnaasiumi staadionil on uue ilme saanud 100 meetri jooksu sirge, kus muude korrastustööde kõrval on paigaldatud kaks uut kummimatirada. Lisaks on uued ka kaugushüpperajad. Nii seda, kui noorte tublidust arvestades, on põhjust oodata mitmeid häid tulemusi.

Võistlused on kinnitatud Eesti Kergejõustiku Liidu võistluskalendris; lisaks lastevanematele ja õpetajatele teenindavad võistlus litsentseeritud kohtunikud.

Infot saab allakirjutanult 523 0131 või jaanus.getreu@mail.ee

 

Jaanus Getreu

Foto: Olev Mihkelmaa

Admin - post author

No other information about this author.