Loading... (0%)

Läänemaa Rahvasprint toimub taaskord Lihulas

28 July 2017

Juba järgmisel laupäeval, 5. augustil toimub Lihula vallas järjekordne rahvasprindi etapp, mille korraldajaks on MTÜ KR Racing.

Käesoleva aasta Läänemaa Rahvasprint on lausa viie erineva sarja osavõistluseks: Eesti Autospordi Liidu karikavõistluste VIII, Lääne regiooni meistrivõistluste IX, Helmet Palmi mälestusvõistluste VIII, SU klassi karikavõistluste X ja M&L liiga sprindikarika IX etapp.

Eesti Autospordi Liidu karikasarja viimase etapina ning osavõistluse staatus lubab ennustada suurt osalejate arvu, mis võib küündida 70.

Läänemaa Rahvasprindis on tänavu koguni 11 võistlusklassi: kahe- ja neljaratta veolistel autodel lähevad võistlustulle mehed, naised, noored, aga ka 60+ vanuses võistlejad. Lisaks on stardis näha ka Moskvitch Liiga ja Nõukogude Liidus toodetud tagarattaveolisi tänavasõiduautosid. Lisaks ka sport- ning krosskardi klass, mis lisandusid tänavu. Mõlema klassi puhul tegu kiirete masinatega, millede jälgimine võistlusrajal pakub pealtvaatajatele kindlasti wow-efekti; nii on näiteks krosskardi kiirendus 0-100 km/h alla 4 sekundi.

Kohal on rahvasprindi paremik ning hooaja kiiremad autosportlased. Krosskart-klassis on lubanud võistlema tulla isegi soomlased.

Traditsiooniks saanud ning toimumisaegade kattumise korral ka Lihula Kultuuripäevade kavas olnud kruusateedel kulgev võistlus, on aastate jooksul toonud rohkelt pealtvaatajaid ning kaasaelajaid. Ka tänavu on kõik suured ja väikesed autospordi huvilised oodatud lisaks võistluse jälgimisele ka Põhjala Tehno platsile, kus saab näha ning katsuda rajale minevaid või sealt tulevaid võistlusautosid.

Tänavune võistlusrada on 2,7 km pikk ning 99,9% ulatuses kruusakattega teel.


Nagu olümpia ei toimu sponsoriteta, nii ei saa ka meie autospordivõistlus läbi toetajateta. Sel aastal on nendeks (tähestikulises järjekorras) AS L&L, Gerd ITC OÜ (Motip), Lihula vald, LinkPoint Grupp OÜ, Põhjala Tehno OÜ, Skyland OÜ, US Parts Balti OÜ (Gulf), Valvoline ning Üdruma Autoteenindus.

 

 

Piret Gilden,
MTÜ KR Racingu juhatuse liige 

 

Admin - post author

No other information about this author.