Loading... (0%)

Lihula discgolfi klubi võistles tublilt Eesti klubide meistrivõistlustel

19 October 2016

Möödunul laupäeval toimusid Eesti Disgolfiklubide meistrivõistlused Paunküla Chilli DG rajal. Mängiti kolmeliikmeliste võistkondadena kaks ringi formaadis „Alternate shot“ ja „Though shot“.

Esimese formaadi puhul sooritavad võistlejad võistkonnas viskeid kordamööda, teise puhul sooritavad kõik võistkonna liikmed viske halvimast võimalikust kohast.

Lihulat esindas kaks kolmeliikmelist võistkonda.
Lihula 1: Ivar Rajamets, Aimar Alesmaa, Karel Üksvärav 
Lihula 2: Andry Raudkivi, Mandrik Tšekenjuk, Renee Pärnpuu.

Esimene koosseis sai kokkuvõttes seitsmenda koha ja teine koosseis jagas kuueteistkümnendat kohta, 37 võistkonna ja 19 klubi arvestuses.

karikas

Hea tulemus

Arvestades seda, kui vähe on meie poisid võrreldes teistega mänginud, parimal juhul kaks aastat, oli tulemus märkimisväärselt hea. Alistatud said nii mõnedki vägagi tugevad klubid. Eriti hea oli Lihula poiste poolt mängitud teine voor (Though shot), kus meie meeskonnad jagasid kuuendat kohta.

Head meelt teeb see, et suudeti suuremaid vigu vältida ja targalt mängida, seda eriti teise meeskonna esituses, kelle üldine mängutase veel ehk nii hea ei ole kui esimesel koosseisul, kuid kes vedasid nii hästi välja, et olid vahepeal teist ringi lausa juhtimas. Lõpuosa raskemad rajad küll kukutasid neid üldarvestuses veidi tahapoole, kuid siiski oli tegemist väga hea tulemusega noorte poiste esituses.

Esimese võistkonna puhul olid loomulikult ootused ka kõrgemad, ning neid kõrgeid ootusi suudeti ka õigustada, sest kui vaadata lõpptulemuste tabelit, siis need, kes Eesti discgolfi tippkonkurentsiga kursis, näevad, et meie meestest tahapoole jäid paljud Eesti tipud.

Ilmselt oli edu võtmeks taktikaliselt küps mäng ja riskide maandamine. Nagu ütles Aimar Alesmaa: „No paar sellist mõtlematut viga tegime, suur risk ja pahandus käes. Mõne viske oleks ehk säästa saanud. “

Konkurentsivõimelised

Üldiselt on Lihula mängijad kenasti arenenud ja suudetakse erinevatel võistlustel juba täiesti konkurentsivõimelised olla. Ilmselt oleks võistlus ehk veelgi paremini läinud, kui laupäeva hommikul rajale jõudes oleks nende jaoks uue raja ka läbi mängida jõudnud.

Võitjaks tulnud ja teise koosseisuga kolmanda koha saavutanud Tallinna Nõmme klubi „Drive In“, pidas oma katsevõistlusedki juba Paunküla rajal.

Lihula poiste tulemusele lisab väärtust seegi, et kuuest osalenust viis pole suurematel, rohkem kui saja osalejaga võistlusel, osalenud või kui on siis vaid üksikutel. Võistlusnärv on hea.

Kokkuvõtteks: Hea töö, Lihula!

Tulemused skoorin.com lehel.

Kristjan Liiv

Fotod: Liset Kuusik ja cdg.ee
Samal teemal: Paunkülas võidutsesid Drive-In ja Otepää Õhujõud!

Admin - post author

No other information about this author.