Loading... (0%)

Lihula korvpallurid mängisid südilt Vatla kevadturniiril

08 March 2017

Laupäeval, 4. märtsil toimus Vatla spordisaalis korvpalliturniir, kus osales kokku kuus võistkonda. Lihulast tegi kaasa Lihula Veteranid ja Lihula Gümnaasiumi poiste võistkond, keda tugevdasid treener Mairo Kanter ja Raiko Söötmaa.

Iga-aastasel kevadisel Vatla korvpalliturniiril osalesid võistkonnad Vatlast, Massust, Pärnust ja Lihulast. Mõlemad meie võistkonnad tegid südika etteaste.

Lihula Veteranide meeskond saavutas alagrupiturniiril kaks võitu: Vatla I võistkond alistati 41:35 ja Massu meeskond 35:22. Sellega kindlustati alagrupi esikoht ning pääsu poolfinaali.

Lihula Gümnaasium kaotas alagrupis Vatla II meeskonnale 27:44 ja BC Lassole väga pingelise mängu järel 34:37. Vaatamata kaotustele tuleb noori siiski kiita, eelkõige selle eest, et tegu oli meeste turniiriga, kus nõndanimetatud massi vahe väljakul on väga suur.

Kiita tuleb noori ka selle eest, et oma targa mänguga ja treener Mairo Kanteri eestvedamisel pakuti igati konkurentsivõimelist korvpalli. “Olen poistega väga rahul. Suured mehed poisse ei hirmutanud. Proovisime mängida ka teisiti ja see õnnestus – poisid arenesid iga mänguga,” sõnas Mairo.

Arengut, mis toimus iga mänguga oli näha, sest viienda koha kohtumises suudeti alistada Massu meeskond tulemusega 45:39.

Selles kohtumises olid kõik poisid väga head. Kõrvalvaatjatele paistis silma poiste püüdlikus, tahe ja hea meeskonnavaim. Esile tooksin veel selle, kuidas treener emotsionaalselt, kuid teistpidi rahulikult, kriitikat tegemata poistele mängus juhiseid andis – see on hea oskus.

Poiste viies koht on väärt saavutus. Hinnata tuleb mängu, mida koolipoisid pakkusid – tegemist oli päris korvpalliga.

Kiidusõnad on ära teeninud ka Lihula Veteranid. Noorematega võisteldes ning jõuvarusid õigesti hinnates on paljudel turniiridel jõutud medalimängudele. Järjest enam kehtib reegel – parem targalt seista, kui lollilt joosta. Veteranide mäng on alati olnud selline, kus lihtsate liikumiste järel jõutakse otsustavate olukordadeni ja sealt korvideni.

Tänavusel turniiril pandi siiski kõik jõuvarud alagrupimängudesse, sest poolfinaal BC Lasso ja pronksimäng Vatla II meeskonna vastu olid väga rasked. Poolfinaalis lasti vastased kohe eest ja kätte neid enam ei saadud – kaotus 39:47. Pronksimäng oli huvitav: meie meeskond leidis mängulõpus jõu minna kohtumist veel juhtima, kuid viimane sõna jäi siiski Vatla meestele, kes 51:50 võiduga pronksmedalid koju jättis.

Meie võistkonnad mängisid koosseisus:

  • Lihula Veteranid: Paavo Veermäe, Jaanus Getreu, Rando Tomingas, Andrus Ihermann, Raul Kukk, Kristo Linn ja Madis Mölder
  • Lihula Gümnaasium: Mairo Kanter, Raiko Söötmaa, Reilo Mark, Reno Mark, Juhan Johannes Raudsik, Rivo Oosim, Roland Söötmaa ja Ainar-Sten Junker

Lisaks korvpallile mängiti laupäeval Vatlas ka õnnega. Peakorraldaja Priit Tein oli välja pannud sõiduauto Nissan Almera. Loosikausist tõmmati välja neli õnnelikku, kes auto võitmiseks pidid täpset kätt näitama ka nooleviskes.

Auto võidule sai väga lähedale Lihula mees Madis Mölder, kuid kõige täpsem oli ja siiski Vatla oma poiss Toomas Vestli.

Oli tore päev korvpalliga.

Lõuna-Läänemaa harrastuskorvpallurid saavad taaskord kokku 25. märtsil, mil Lihulas toimub kevadturniir.

Jaanus Getreu

Fotod: Kristina Kukk

Admin - post author

No other information about this author.