Loading... (0%)

Lihula noored korvpallurid võitsid meistrivõistlustel hõbemedalid

08 December 2016

Möödunud nädala kolmapäeval toimusid Haapsalu Spordikeskuses Läänemaa Koolispordi Liidu korvpalli meistrivõistlused 7.-9. klassidele, kus Lihula Gümnaasiumi meeskond saavutas tubli teise koha.

Treener Mairo Kanteri käe all harjutavatel korvpallipoistel õnnestus kaheksa võistkonnaga toimunud turniiril võita alagrupis Noarootsi Kool 17:8, Haapsalu Põhikooli II võistkonda 20:6 ja Oru Kooli uskumatu skooriga 39:0. Alagrupi võiduga sillutasid Lihula poisid tee poolfinaali, kus vastaseks tuli teises alagrupis II koha saanud Haapsalu Põhikooli I võistkond. Ka selles mängus näitasid meie poisid oma klassi saavutades võidu skooriga 19:14.

Neli võitu järjest korvidevahega 95:28 ning fakt, et finaalivastaseks tuleb Noarootsi Kool, keda alagrupis üheksa punktiga võideti, olid piisavad põhjused, et astuda finaalile vastu suuremate plaanidega. Siiski just finaalmäng näitas meie poistele spordi kõige eriskummalisemat poolt ja seda just negatiivsest küljest: iga mäng algab nullist ja avavilest ning lõpeb alati lõpuvilega, samuti ka seda, et eelnevad saavutused kohati ei loe midagi. Finaal Noarootsi Kooli vastu kaotati 5:15.

Treener Mairo tunnistas, et kõikide poiste panus oli kogu turniiri vältel väga eriline ja oluline. Samas viitas ta finaalmängus toimunud paljudele sööduvigadele ja ebaõnnestunud vabavisetele. Just need on elemendid, mis ka suures korvpallis mängivatele klubidele tihti saatuslikuks saavad.

Siiski on Läänemaa KSL meistrivõistluste II koht tubli tulemus ja õnnestumine, sest koolikorvpalli medalit ei ole Lihula põhikooli õpilased Läänemaa meistrivõistlustelt juba ammu võitnud. 1992a. tuldi Eesti KSL meistriks, kuid sellele järgnes pikk paus. Viimati olid meie noored medalitele nii lähedal aastal 2013, kui pronksimängus jäädi nelja punktiga alla Virtsu Koolile. Nüüd, kus koolis on treener, kelle juhendamisel harjutavad nii noorema, kui ka vanema grupi sportlased, võib öelda, et Lihula Gümnaasiumis on korvpallile uus hingamine sisse puhutud.

Läbi aegade on just see spordiala olnud Lihula Kooli visiitkaart: aastaid tagasi ei olnud meile vastast terves vabariigis, rääkimata maakonnast. Kindlasti tähistab nüüdne medalivõit uut algust. Treener Mairo Kanter rõhutab, et tuleviku väljavaated olenevad ikka poistest: “Kui poisid treeningutel sama usinalt osalevad, läheme tuleval aastal ikka kõige kõrgemat kohta püüdma.”

 

Seekordsel võistlusel tõid medalid koju Reno Mark, Roland Söötmaa, Ronan Pajumets, Kevin Reidar Bachaus, Juhan Johannes Raudsik, Kauri Filippov, Markus Sõber ning nende treener Mairo Kanter.


Lisaks medalivõidule 7-9. klasside arvestuses olid Lihula Gümnaasiumi võistkonnad esindatud ka 4-6. ja 10.-12. klasside Läänemaa KSL meistrivõistlustel.

Kõige nooremad, 4.-6. klasside poisid osalesid 10 võistkonnaga turniiril, kus võideti mäng 7-8. koha kohtumisele. Oru kooli vastu terve kohtumise väga hästi mänginud poisid pidid lõpu eel tunnistama vastaste 1 punktilist paremust.

Kõige napimalt jäi medalivõidust puudu gümnaasiumi noortel: turniiril võideti Läänemaa Ühisgümnaasiumi II võistkonda kindlalt 27:12, kuid kahepunktiline kaotus sama kooli III võistkonnale tähendas neljandat kohta. Siiski oli treener Mairo oma hoolealustega rahul ja mainis, et mäng-mängult läksid poiste etteasted paremaks.

 

 

Jaanus Getreu

Admin - post author

No other information about this author.