Loading... (0%)

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi ning JK Vatla pidasid Lastekaitsepäeva jalgpalliturniiri

30 May 2016

Juba üheksandat aastat järjest korraldas LLJK oma piirkonna noortele sportlastele Lastekaitsepäeva Jalgpalliturniiri. Tänavusel üritusel tehti koostööd JK Vatla meeskonnaga ning üritus toimus sedapuhku Vatla mõisapargis.

“Lastekaitsepäeva jalgpalliturniiriga pööratakse suurt tähelepanu meie piirkonna tublidele sportlastele: see päev on pühendatud just neile. Antud ettevõtmine on algusest saadik olnud midagi enamat, kui lihtsalt tavaline jalgpallivõistlus – iga kord on meie klubi suurüritust külastanud kuulsad Eesti jalgpallurid,” räägib LLJK treener Jaanus Getreu 4ning jätkab: “Kui ma väidan, et lõuna-läänemaa külade jalgpalliplatsidel on meie lastega jooksnud terve Eesti rahvuskoondise jagu mängijaid, siis ma kindlasti ei liialda: Mihkel Aksalu, Alo Bärengrub, Enar Jääger, Martin Reim, Indrek Zelinski, Marko Kristal, Rauno Sappinen, Ingemar Teever, Rauno Alliku, Priit Mäeorg, Kethy Õunpuu, Kristina Bannikova on näited neist, kes on meie Jalgpallipäeva väisanud.”

Tegevust täis päev

Selle aasta jalgpallipäev tõi lapsi kohale Kirblast, Lihulast, Tuudilt, Kõmsilt, Virtsust, Paatsalust, Vatlast, aga ka Tallinnast ja Tabasalust. Jaanus Getreu selgitab: “On oluline, et laps ei esinda oma kooli, vaid just küla ja linna, kus ta elab, et kodukandi ja kogukonna tunne meie noortel säiliks. Seetõttu olid meeskonnad ka mujalt, kui Läänemaalt, sest kui linnalaps on maal vanaema juures – saab ta ikka toredast üritusest osa võtta.”

1Üritus algas Eesti tippjalgpallurite Kristina Bannikova ja Sander Lahe huvitava treeningtunniga.

Seejärel reastasid kuue võistkonna kuuskümmend last end turniiriks valmis ja lahti läks üks lustlik, kuid kindlasti ka huvitav ning lastele põnevust pakkuv jalgpalliturniir. 5Jaanus Getreu kiidab: “Turniir oligi huvitav, sest lapsed on tublid ja võistkonnad võrdsed. Päikesepaisteline ja palav suvine päev nõudis lastelt päris suurt vastupidavust.”

Vatla Mõisapargis peetud turniiri võitis ühepunktilise paremusega Virtsu ees, võistkond Tuudi, keda esindasid Daimar Viljamaa, Randy Põld, Henry Põld, Virgo Vallik, Karl Reinmaa, Herman Reinmaa, Timmo Kaasik, Tambet Järve ja Mihkel Sibul. Loomulikult olid tublid ka kõik järgnevad meeskonnad: Kirbla, Vatla, Lihula ja Lihula Tüdrukud.

2Äärmiselt osavõturohke oli Perekondade löögivõistlus, kus paarid moodustasid laps ja tema vanem: kokku asus peanaltipunktile tervelt 21 võistluspaari. Reegel oli lihtne, järgmisesse vooru pääses pere, kelle mõlemad liikmed realiseerisid löögi. Eelmise aasta võitu kaitsesid Allex ja Jüri Rummel, kes suutsid koos väravavahid üle mängida kahes voorus.

Päeva naelaks jäi taaskord laste ja lastevanemate sõprusmäng, millele eelnes vanemate tutvustus, kes seejärel uhkelt oma võsukesed käekõrval palliplatsile viisid. “Seda oli uhke vaadata: laste silmad särasid ja särama lõid ka vanemate silmad oma tublidest lastest,” ütles Jaanus Getreu.

Seitsmeteistkümne lapsevanema, kellest seitse olid tublid emad, vastu astusid võistkonnad kordamööda. Ka sellel aastal võitsid lapsevanemad, kuid seda napi 3:2 tulemusega.

Lapsevanemad: “Seda päeva on vaja”

Oli õnnestunud ning väga korda läinud jalgpallipäev. Kõikidele staadionil viibijatele oli korraldajate poolt korralik kehakinnitus ning lisaks maitsvad koogid. Päev lõppes autasustamise ja ühispildistamisega.

3“Meil võib olla palju tahet ja tegemissoovi, kuid üks on kindel – suurimad abilised selle ürituse läbiviimisel on ikka laps ja tema vanemad. Noored sportides ja vanemad neid toetades,” ütleb ürituse korraldaja Jaanus Getreu ning lisab: “Meie püüd on olnud tuua just Lastekaitsepäevale pühendatud üritusel staadionile rohkesti lapsevanemaid. Uhkusega saame öelda, et meie sportlastel on väga tublid emad-isad, kes mitte ainult ei ela noortele kaasa, vaid võtavad ka ise meie jalgpallipäeva erinevatest mängudest osa.”

Lapsevanemad kiidavad ettevõtmist. Ivi Talzi, Lihulast ütleb: “Väga tore päev, saame näha mida lapsed oskavad ja saame nendega koos mängida”. Toredalt võtab päeva kokku lapsevanem Kristi Küttmann: “Kui mitmed aastad tagasi esimest korda tulin, tahtsin kohe järgmisel aastal taas tulla. Nüüd olen juba ise ka palliplatsil. Täna oli nii palju uusi emasid; tervete peredega tuldi. Teeme seda kõik koos edasi.”

Lastekaistepäeva Jalgpalliturniirist on saanud Lõuna-Läänemaa spordi pereüritus, kuhu tullakse terve perega: emad-isad, vanavanemad ning õed-vennad.

 

Jaanus Getreu

Fotod: Siive Knäzeva

Videod Lastekaitsepäeva jalgpalliturniirist saab näha Läänlases.
Samal teemal varem Lihula Teatajas

Admin - post author

No other information about this author.