Loading... (0%)

Lõuna-Läänemaa noored sportlased treenisid koos olümpiavõitja ja Euroopa meistriga

09 January 2017

Lõuna-Läänemaa piirkonna noored sportlased on alates novembri lõpust agaralt treeninud eesmärgiga teha head stardid aasta alguses toimuvatel Eesti noorte kergejõustiku sisemeistrivõistlustel. Möödunud reedel osalesid noored Tallinna kergejõustikuhallis toimunud treeningul, kus soovitusi jagasid olümpiavõitja ning Euroopa meister.

Eelmisel aastal alanud koostöö Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi ja Läänemaa Kergejõustikuklubi vahel on kergejõustiku juurde toonud palju meie piirkonna noori. Tänaseks on oma tee kergejõustikuni leidnud lisaks paljudele Lõuna-Läänemaa JK noortele jalgpalluritele ka Lihula Gümnaasiumi, Virtsu, Kõmsi ning Vatla kooli õpilased, aga ka need lapsed, kelle suvekodud asuvad siin, või kelle vanavanemad elavad Lihulas.

Lisaks tavatreeningutele on noored osalenud mitmel sisevõistlusel: eelmisel kalendriaastal koguni 19 kergejõustikuvõistlusel. Erandiks polnud ka talvine koolivaheaeg.

Karel Leetsari mälestusvõistlus

26. detsembril toimus Pärnus Karel Leetsari mälestusvõistlus, kus meie noored said ennast proovile panna 60 m sprindis ja kuulitõukes.

Lihula Gümnaasiumi 7. klassi õpilane Randy Põld, kes võistles endast aasta vanematega, jooksis isikliku rekordi 8.62. Siiski pidi noormees kogema ebaõnne, sest jäi esimesena finaalist välja. Vaatamata sellele on saavutatud 7. koht igati väärikas: tegu on noormehe esimese ametliku sprindiajaga, sest tulemus fikseeriti elektrooniliselt ning see lisatakse noorte edetabelitesse.

Lisaks Randy saavutusele võib esile tuua veel mitmeid häid tulemusi: Virtsu kooli õpilane Trinity Õismets tõukas isiklikuks rekordiks kolme kilost kuuli 8.87. Kõmsi kooli õpilane Kulla Saatmäe jooksis 60 m sprinti samuti kiiremini, kui kunagi varem – 9.06 sekundit. Vatla kooli õpilase Keiro Ristikivi tulemuseks oli samal alal 9.95. Hästi esinesid ka teised võistlustel osalenud Lõuna-Läänemaa noored.

Treening Eesti tippudega

Viimane lihv enne 14.-15. jaanuaril toimuvaid Eesti noorte A- ja B-klassi sisemeistrivõistlusi anti aga möödunud reedel Tallinnas kergejõustikuhallis toimunud treeningul.

Kümme Lõuna-Läänemaa noorsportlast, kes treeningul osalesid, said harjutada vastavalt oma alasid: keskmaa- ja kiirjooksu, sprinti ning kuulitõuget. Juhendajateks Endel Susi ja Jaanus Getreu.

Meie noorsportlaste treeningutele elasid kohapeal kaasa mitmed Eesti tipptegijad: nii jälgis ja jagas soovitusi Eesti parim nais keskmaajooksja, Eesti 1000 m ja 1500 m jooksude rekordiomanik Liina Tsernov.

Noorte tegemisi sprinditreeningul jälgis ning oli lahkesti nõus ühispildile tulema 2009. aasta Euroopa sisemeister seitsmevõistluses Mikk Pahapill.

Kuulitõukesektoris tegi koos meie lastega soojendusharjutusi ei keegi muu, kui kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter.

Eesti noorte meistrivõistlused

Eeloleval nädalavahetusel Tallinnas, Lasnamäe kergejõustikuhallis toimuvatel Eesti noorte meistrivõistlustel osalevad 8-10 Lõuna-Läänemaa noorsportlast, kes esindavad Läänemaa Kergejõustikuklubi. Tegemist on meie piirkonna jaoks rekordilise osavõtjate arvuga kergejõustiku esivõistlustel. Oleme esindatud nii sprindis, keskmaajooksus, kuulitõukes, kui ka kaugushüppes. Eelseisva võistlusega on meil kindlasti ka omad kõrged ootused ning medalilootused, samas on iga osalenud sportlase maksimaalne sooritus omaette kordaminek.

 

 

Jaanus Getreu

 

Fotod: Siive Knäzeva

Admin - post author

No other information about this author.