Loading... (0%)

Martin Teppan Eesti kolmas, Ainar-Sten Junker hõbedane teine

08 February 2016

Läinud nädalavahetusel hiilgasid taas meie noored kergejõustikutähed Martin Teppan ja Ainar-Sten Junker. Eesti noorte A- ja B-klassi sisekergejõustiku meistrivõistlustel võitsid meie noored kumbki ühe medali.

image4Martin Teppan, kes eelmisel suvehooajal kogus Eesti noorte meistrivõistlustel lausa kaks esikohta, ja tuli võimsa isikliku rekordiga oma lemmikdistantsil, 800 m jooksus Balti meistrivõistlustel hõbedale, oli võimu täis ka nüüd.

Selle aasta esimesel sisevõistlusel sai Lihula Gümnaasiumi 9.klassi õpilane 800 m jooksus ajaga 2.07.02 pronksmedali. Martin jäi laias laastus oma etteastega rahule. Märgitud olgu, et sellel aastal võistleb meie noormees A-vanuseklassis, kus põhisünniaasta on 1999. Martini sünniaastaks on aga 2000. Kokku tegi noormeeste A-klassi 800 m jooksus kaasa 22 noorsportlast.

Martin astus rajale veel ka teisel distantsil. Poeglaste A-klassi 300 m jooksus läks medaleid püüdma lausa 48 jooksjat, kuid kahjuks juhtus meie noormehega väike äpardus. “Astusin kõrvalrajale ja kahjuks oli kohtunike otsus karm, mind diskvalifitseeriti,” selgitas Martin Teppan.
Kõnekas on fakt, et 48-st sportlasest võeti maha koguni 12(!!!) noorsportlast. Ka treener Endel Susi ütles, et see on imelik ja tekitab küsimusi, sest 12 sportlast on kuidagi palju.

Hõbedased viis kilomeetrit käimist

Meie teine kergejõustiklane Ainar-Sten Junker saavutas poiste A-klassi 5000 m käimises ajaga 32.52.12 hõbemedali. Lihula Gümnaasiumi 10. klassi õpilane oli mõistagi õnnelik ja ei kurtnud ka 2000 m jooksus saavutatud 14 koha üle. Selle distantsi ajaks märgiti meie kergejõustiklasele 6.53.81. Vastaseid oli selles jooksus meie noormehele 19.

Treener Endel Susi arvates oleks Ainar võinud üritada kaasa teha ka kõrgushüppes. Kuna ta on treeningul ületanud kõrguse 1.75, on meil olemas potentsiaalne sportlane, kes näiteks tulevikus selle kõrguse ületamisega tõuseks Lõuna-Läänemaa kõigi aegade kergejõustiku edetabeli esikümnesse. “Valisin sellel võistlusel 2000 m jooksu,” kommenteeris sportlane. Nagu Martin Teppan, võitis ka Ainar-Sten Junker eelmisel suvel Eesti noorte meistrivõistlustel medali.

Seega on kaks Lihula Gümnaasiumi parimat kergejõustiklast jätkuvalt medalivormis.

Jaanus Getreu
Fotod: erakogu

Lisainfo Lääne Elust
Kergejõustiklased tõid Läänemaale viis medalit

Admin - post author

No other information about this author.