Loading... (0%)

Matsalu X rattamaraton toimub juba tuleval pühapäeval

01 September 2017

Pühapäeval, 10. septembril toimub Kirblas Matsalu X rattamaraton, mis on Lääne-Eesti maastikurattasarja Fixus Sport Marimetsa Kapi võistlussarja kuues etapp.

Eelmisel aastal lõpetas Matsalu rattamaratoni põhidistantsidel 402 ning lastesõitudel tervelt 77 võistlejat. Koos pealtvaatajatega oli kohal tuhatkond rattasõpra. Pühapäevaks prognoosivad korraldajad ligi 300 osalejat.

Kirblas sündinud ja kasvanud Jaan Saviir on Marimetsa Kapi Matsalu etapi üks peamisi eestvedajaid ning peab seda Kirbla külast algavat rattamaratoni oma südameasjaks.

Minu soov on seda sõitu teha just siin, just sel moel ja just sellises kohas. Tuua inimesi oma kodukanti, Kirblasse. Näidata ja tutvustada neile Matsalu ilusat loodust: Kasari sild, Kumari kivi, luhaniidud – kõik niisugused kohad, kuhu inimene muidu võib-olla kunagi ei satu.

– Jaan Saviir

Lisaks talle on korraldamises kaasa löömas veel üle kolmekümne vabatahtliku, kelle eesotsas ka Lihula Gümnaasiumi direktor Janar Sõber.


Rajatutvustus

Juba sel laupäeval, 2. septembril kell 15.00 toimub Kirblas tulevase Matsalu X rattamaratoni rajatutvustus.

Lisainfot rajatutvustuse kohta leiab Facebookist või Jaan Saviir (jaan@hts.ee / 502 6247), Janar Sõber (janar.sober@mail.ee / 5567 4748).


Võistlusdistantsid

Pühapäevasel rattamaratonil saab võistelda kahel põhidistantsil: 45 või 20 km. Kui lühikesele distantsile on oodatud kõik võistlejad, kes on sündinud aastal 2005 või varem, siis pika distantsi saavad ette võtta vaid need, kelle sünniaasta ei ole hilisem kui 2004.

Selleks, et ka perede pisemad esindajad saaksid rattapisikust nakatuda, toimuvad eraldi sõidud ka lastele ning seda koguni kolmes vanuserühmas: 8-10 aastased võistlevad kahe ning 4-7 aastased ühe kilomeetrilisel rajal.

Kõige väiksemad, kes võivad appi paluda ka oma vanemaid, võistlevad 400 m distantsil. Kõiki lastesõidus osalejad premeeritakse diplomi ning jäätisega.

Lisaks saab Marimetsa Kapp rattavõistluse raames registreerida perevõistkonna: isa, ema ja lapsed. Kõigi nende vahel toimub autasustamise käigus pereloos, kus korraldajate sõnul on kuni kümme auhinda. “Nii saavad osalemisest rõõmu paljud rattamaratonile tulnud, kes muidu pjedestaalile veel ei küüni,” selgitas Jaan Saviir.

Perevõistkonna saab registreerida enne võistlust stardipaigas.

Tillusõit 2016. Foto: Agnes Pajur


Eelregistreerimine aitab säästab raha

Matsalu X rattamaratonile eelregistreerimine on avatud kolmapäeva, 6. septembrini kella 23:59. Siinkohal tasub mainida, et varakult kirja pandud nimi toob olulise säästu, sest lühikese ning pika distantsi eel- ja kohapeal registreerimise hinnavahed märgatavad: 12/20 ning 15/25 vastavalt.

Noortele vanuses kuni 18 on osalemine tasuta.


Ajakava

10.00 – 11.30 – stardimaterjalide väljastamine ja registreerimine
10.00 – 10.45 – lastesõitudele registreerimise ja stardimaterjalide väljastamine

10.45 – lastesõitude proovisõit
11.00 – lastesõitude stardid
12.00 – põhidistantsi 45 km start
12.15 – põhidistantsi 20 km start
14.30 – lastesõitude autasustamine
14.45 – põhisõitude autasustamine

 

 

Kristina Kukk
Lihula Teataja toimetaja

 

Päise pilt: Agnes Pajur

 

 

Admin - post author

No other information about this author.