Loading... (0%)

Meie noorte head tulemused Eesti murdmaajooksu meistrivõistlustel

24 April 2017

22. aprillil toimusid Elvas Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused, kus osalesid ka seitse Lihulas treenivat noorsportlast, kellest kolm on Lihula Gümnaasiumi õpilased. Meie noored tegid läbi aegade edukaimad stardid ning saavutasid lisaks isiklikele rekorditele ka kõrgeid kohti.

Laupäeval toimunud võistlustel osales kokku 189 jooksjat 32 erinevast Eesti kergejõustikuklubist. Parimad selgitati alates U14 vanusegrupist kuni täiskasvanuteni välja. Lihulas treeningutel osalevad noored esindasid Läänemaa Kergejõustikuklubi. Üliedukalt esinesid Lihula Gümnaasiumi noored, kuid tublid olid ka teised Lõuna-Läänemaa noorkergejõustiklased; suurimat rõõmu tegi tõsiasi, et pingutused treeningutel osati ja suudeti võistlusolukorras tulemuseks vormida.

Kuna Eesti kergejõustiku meistrivõistlustel loetakse üheks kvaliteedi näitajaks kohta kaheksa parema hulgas, siis just seal kolm Lihula Gümnaasiumi noormeest ka jooksud lõpetasid.

Lisaks veel mitu kohta esikümne lähedal. Muidugi tegid meie noored üsna raskel ja tehnilisel männimetsa murdmaarajal kõik oma isiklikud tippmargid.

Lihula Gümnaasiumilt läbi aegade edukaimad stardid

Läbi aegade on Lihula ja meie piirkonna koolinoored palju kordi osalenud Eesti murdmaajooksu parimate selgitamisel. Kolmkümmend ja enam aastat tagasi ei olnud Eestis vastast Kasari koolitüdrukule Kersti Tiiratsile, kes meistritiitleid noppis. Ka tollase Lihula Keskkooli noored Maia Jõemaa, Tarmo Kaus, Üllar Kubja, Armin Laane, Laas Liblik, Toomas Oosim ja paljud teised on sellel võistlusel hästi jooksnud. Nüüd aga tegid meie Lihula noored läbi aegade parima võistluse.

Poiste U16 vanuseklassi 2 kilomeetri distantsil tegi ülihea jooksu Virgo Vallik. Eelmisel sügisel Eesti murdmaajooksu karikavõistlustel teise koha võitnud seitsmenda klassi poiss saavutas kõrge viienda koha. Konkurente selles jooksus 22 ning Virgo ajaks mõõdeti 7.22.

Poiste U18 vanusegrupis lõpetasid klassivennad kohe teineteise järel. Staadionijooksudes mitmekordne Eesti noortemeister Martin Teppan sai 3 kilomeetri jooksus ajaga 11.00 kõrge kuuenda koha. Krismar Liiv kaotas talle vaid viie sekundiga ja oli seitsmes. Jooksjaid selles vanusegrupis koguni 28.
Lisaks Lihula kooli poistele oli selles jooksus veel üks meie noormees – Lihulas treeniv Tambet Järve saavutas 16 koha, aeg samuti tubli 11.26.

Seda jooksu iseloomustas väga pingeline heitlus iga koha pärast. Näiteks viiendat ja viieteistkümnendat kohta lahutas vaid 25 sekundit.


Lihulas treenivad kolm Virtsu Kooli kergejõustikuneidu olid samuti tublid.

Tütarlaste U16 vanuseklassi 1,5 kilomeetri jooksus saavutas 12 koha Trinity Õismets, kelle ajaks mõõdeti 7.32. Kristiina Kukk oli 25 koha omanik. Osalejaid oli siin samuti palju – 28.

Neidude U18 vanusegrupis jõudis esikümnesse Kerli Ristikivi. Temal kulus kahe kilomeetri läbimiseks 9 minutit ja 22 sekundit ja tulemuseks tubli üheksas koht.

Eesti murdmaajooksu meistrivõistlustega avati ühtlasi ka Eesti 2017 kergejõustiku välishooaeg. Loodan, et eelolev hooaeg toob taas rõõmutundeid meie noorte üle!

 

 

Jaanus Getreu

 

Fotod: Krismar Liiv

Admin - post author

No other information about this author.