Loading... (0%)

Sel nädalal sõlmiti Läänemaa korvpalli arendamiseks hea tahte leping

29 April 2016

Sel teisipäeval, 26. aprillil sõlmiti Haapsalus peetud korvpalli meistriliiga mängul hea tahte leping, mille eesmärk on korvpalli arendamine Haapsalus ja Läänemaa valdades.

Hea tahte lepingule kirjutasid Allkirjastamasalla korvpalliliit, Haapsalu linn, Noarootsi, Lääne-Nigula, Ridala ja Lihula vald, samuti Läänemaa spordikool.

Leping tähendab, et neis paikades on olemas ja noortetreenerid, kes ühendatud jõududega saavad hakata pühendunumalt tööd tegema, et Läänemaa ja Haapsalu tugevamalt korvpallimaastikule tagasi tuua.

„Eesti korvpallikaardil on kohti, mille pärast oleme alaliidus muret tundunud. On väga hea meel Haapsalus ja Läänemaal on jää liikuma hakanud. On treenerid, kes tahavad siin tööd teha. Loodame lähitulevikus rõõmuga selle töö vilju näha,“ märkis Eesti korvpalliliidu president Jüri Ratas.

“Lihula Gümnaasiumis on alates sellest õppeaastast kehalise kasvatuse õpetaja Mairo Kanter, kes on ühtlasi ka korvpallitreener, tänu kellele saavad Lihula lapsed ja noored taas korvpalli trennis käia,” ütles Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos.

“Hetkel on mul kaks treening-gruppi, kus osalejaid kokku üle 30, ja tegelikult oleks huvi veelgi suurem,” kirjeldas Mairo Kanter.

Lepingu pooled soovivad alates 2016. aastas alates edendada Läänemaa korvpalli, rõhutades noortele korvpalli atraktiivseks muutmist. Hea tahte lepingus on muuhulgas kirjas see, et MTÜ Eesti Korvpalliliit tagab igale vallale kolme treeneri koolituskulud seoses kutsekvalifikatsiooni tasemekoolitusega, komplekti kahepoolseid treeningvorme (ühes komplektis 15 vormi) ja 15 korvpalli.

Kasutatud allikas: Lääne Elu
Fotod: Ülle Lass

 

Admin - post author

No other information about this author.