Loading... (0%)

Tänavusel G. Vahari memoriaalil osales rekordarv maadlejaid

04 October 2016

Möödunud laupäeval toimus Lihula Gümnaasiumi spordihoones VI Gustav Vahari maadlusvõistlus noortele. Tänavu võttis see rahvusvahelised mõõtmed: lisaks Eesti noortele osales ka 12-liikmeline Läti võistkond.

1. oktoobril toimunud memoriaalile tuli võistlejaid Saaremaalt Kohtla-Järveni, aga ka Valgast. Koos lätlastega osales 106 noort maadlejat 17. klubist. Võistluse tase on oluliselt tõusnud ning seetõttu on poodimile pääsemine üha keerulisem, eriti nooremas vanuseastmes.

Läänemaad esindasid kõik kolm maakonnas tegutsevat maadlusklubi: Haapsalu Dünamo kolme poisiga, Martna SK nelja ning Lihula Raskejõustikuklubi Leola 10 poisiga. Parimad said pärjatud karikate, medalite ja RJK Leola klubi logoga rannarätikuga.

Lihula noorte seas toimub teatud mõttes põlvkonna vahetus – kadettide hulgas ei olnud võistlemas kedagi, õpilaste vanuses tegi kaasa Markus Sõber; Rainer Kleinod trauma tõttu seekord ei osalenud. Lisaks võistlesid RJK Leola eest Charli Takk, Ats Kaasik, Joosep Mihkelmaa, Gregor Hendrik Mölder, Stefan Lauri Mölder, Markus Lille, Cardo Küttman, Ken-Indrek Klimpuš ja Mairo Roosma.

Õlg õla kõrval tunne

“Olen rahul esimese klassi poiste meelsusega: nad said ilusti ilma suure nututa hakkama ning enamus oli turniiri lõpuni kohal ja nautisid melu täiega,” oli noorte treener Janar Sõber uhke ning lisas: “Ja melu oli kõvasti. Saalis oli palav, ruumi vähe – korralik õlg õla kõrval tunne.”

Janari sõnul on ta harjunud sellega, et alati on tal ürituse lõpus abiks suuremad poisid; tänavu lisandusid aga ka 25-35 kilosed 1.-2. klassi poisid. Suur oli treeneri imestus, kui lisaks neile tulid appi ka laste emad: “Kõrvaltvaataja jaoks võis säärane vaatepilt olla arusaamatu, kuid minule oli see ülim ning südantsoojendav kogemus.”

“Ma oleks neid matte oma väikeste sõpradega hommikuni kokku pannud, ja lõpuks ilmselt lihtsalt maha jätnud ning esmaspäeva hommikused tunnid oleks koolis alanud mitte kella helisemise, vaid kehalise kasvatuse õpetajate hammaste kiristamise saatel,” naljatles Janar ning lisas: “Suur tänu lapsevanematele, Lihula Gümnaasiumi õpilastele ja kooli töötajatele võistluse ettevalmistusel, läbiviimisel ja järeltegevustel abiks olemise eest, aga ka võistluste toetajatele: Lihula Vallavalitsus, Kultuurkapital ja Lihula Tarbijate ühistu.”


Läänemaa parimad

-25kg
Charli Takk – III koht
Ats Kaasik – 8. koht
Joosep Mihkelmaa – 10. koht

-35kg
Gregor Hendrik Mölder – 9. koht

-40kg
Stefan Lauri Mölder – II. koht
Markus Lille – 9. koht

-50 kg
Cardo Küttman – 7. koht

+50 kg
Hendrik Rämman – 5. koht
Ken-Indrek Klimpuš – 12. koht
Mairo Roosma – 13.koht


2001. a ja nooremate vanuste arvestuses

-42kg
Robin Uspenski – 4. koht

-47kg
Kevin Uspenski – 5. koht
Harry Soo – 7. koht

-66kg
Jaanis Soosaar – II. koht
Markus Sõber – 6. koht

-85 kg
Nikita Vinogradov – I. koht

+85kg
Kaarel Kants – III. koht


 

Kristina Kukk
Lihula Teataja kaastoimetaja

Fotod: erakogu

Admin - post author

No other information about this author.