Loading... (0%)

Läänemaa Kergejõustikuklubi kinkis Martin Teppanile pulsimõõtja

04 September 2015

Eesti noorte kergejõustiku meistrivõistlused Rakveres olid Läänemaa Kergejõustikuklubile edukad. Kokku tuldi tagasi viie medaliga ning poodiumil käisid ka kaks Lihula kandi noormeest, Martin Teppan ja Ainar-Sten Junker. Martin tuli lausa kahekordseks Eesti noortemeistriks ja võitis hiljem Baltimaade meistrivõistlustel hõbemedali.

 

Vajalik pulsimõõtja

Lihula Maaparanduse sponsorlustoetuse abil soetatud pulsimõõtjat oli täna Lihulas toimunud kohtumisel üle andmas Läänemaa Kergejõustikuklubi treener Endel Susi.

Pulsimõõtja on vajalik õige koormuse doseerimisel, sest järgmisel aastal tuleb Teppanil rinda pista endast vanematega, kes on oluliselt kiiremad, seega tuleb treeningmahtu oluliselt tõsta. Õige koormuse leidmiseks tehti Martinile augusti lõpus ka laktaaditest.

Lisaks Lihula Maaparandusele on poiste sportlaskarjäärile lubanud õla alla panna Lihula Tarbijate Ühistu, kellega klubi sponsorluslepingu allkirjastas.

Läänemaa Kergejõustikuklubi on toetanud ka Lihula vald, kuna klubi nimekirja kuulub neli Lihula valla noort sportlast, lisaks Teppanile ja Junkerile veel Roland Söötmaa ja Karl Mager.
Varem on kuulunud gruppi veel ka Rasmus Nikkel ja hetkel kaitseväes olev Kert Pääbo.
Peale vajaliku kingituse üle andmist arutas treener Susi Martin Teppani ja Ainar-Sten Junkeriga tulevikuplaane.

Eesti meister, Baltimaade teine

Selle aasta Balti B-klassi maavõistlus on Martin Teppani jaoks esimene kord Eesti koondisesse kuuluda. Martin oli seal meie riigi 800 meetri esinumber ning 1500 meetri jooksu varuvõistleja. “Mul on väga uhke tunne joosta Eesti koondises. Annan endast parima ja loodan, et mul läheb hästi,” ütles Martin enne jooksu, mille tulemuseks oli uus isiklik rekord 2.04.47.

Metsküla algkoolis Hellat Rumvolti käe all alustanud Martin Teppan harjutab praegu Läänemaa Kergejõustikuklubi treener Endel Susi treeningplaanide järgi ning tegeleb mitme spordialaga ka Lihula gümnaasiumis.

Killuke Lihula kergejõustikuajaloost

Lihula gümnaasiumist on varemgi Endel Susi juhtimisel õpilasi harjutanud. Eriti arvukalt, üle kümne, oli neid 80ndate lõpus ning 90ndate alguses. Iga laupäeval sõitsid Lihula noored Haapsalusse treeningutele, vahel ka nädala sees. Eriti aktiivsed treeningutel osalejad olid Kristi Rannuste, Ene Siitsman, Tarmo Kaus jt. Paremaid tulemusi saavutas spordis edaspidi Maia Liitmaa (neiupõlvenimi Jõemaa), võites Eesti täiskasvanute käimismeistrivõistlustel kokku 13 medalit. 
“Kõik need aktiivsed sportlased on ka edaspidises elus hästi hakkama saanud,”
ütles treener Endel Susi.

Martin Teppan, Endel Susi ja Ainar-Sten Junker. Foto: Kristi Märk

Lisainfo: Martin Teppan jooksis Balti maavõistlusel isikliku rekordi ning võitis hõbemedali

Admin - post author

No other information about this author.