Loading... (0%)

Martin Teppan jooksis Balti maavõistlusel isikliku rekordi ning võitis hõbemedali

01 August 2015

Martin Teppan Rakveres, kus ta tuli 800m jooksus Eesti meistriks  Foto: erakogu

Õige pea algab Valmieras Balti B-klassi maavõistluse 800m jooksu autasustamine, kus pjedestaalile astub ka Martin Teppan, kes jooksis Lätis uue isikliku rekordi 2.04.47,  jäädes alla vaid lätlasele Gints Drigulisele (2.02.45). Kolmanda koha saavutas lätlane Rojs Puks ajaga 2.07.01.

Selle aasta Balti B-klassi maavõistlus on Martin Teppani jaoks esimene kord Eesti koondisesse kuuluda. Martin on seal meie riigi 800 meetri esinumber ning 1500 meetri jooksu varuvõistleja. “Mul on väga uhke tunne joosta Eesti koondises. Annan endast parima ja loodan, et mul läheb hästi,” ütles Martin enne jooksu.

Peeter Kallas, kelle käe all on treeninud Eesti 800m ja 1000m rekordiomanik Urmet Uusorg, ei ole tunnustavate sõnadega kitsi: “See, kui sportlane suudab tippvõistlusel joosta isikliku rekordi, näitab suurt arengut. Ma ei ole küll seda poissi ennast näinud, kuid kui ma võrdlen tema ja Urmeti aegade kõverat, siis see oli Uusorul samas vanuses väga sarnane.”

Lihula jaoks on tegemist ajaloolise hetkega. “Märkimist väärib, et üle mitme aastakümne on Eesti kergejõustiku noortekoondises taas Lihula valla kergejõustiklane. Paarkümmend aastat tagasi olid nendeks Maia Jõemaa ja Gert Oosim,” kirjutas Jaanus Getreu artiklis  “Matsalu jooksutalent pääses Eesti koondisesse”.

Metsküla algkoolis Hellat Rumvolti käe all alustanud Martin Teppan harjutab praegu Läänemaa Kergejõustikuklubi treener Endel Susi treeningplaanide järgi ning tegeleb mitme spordialaga ka Lihula gümnaasiumis.

 

———————
Hilisem täiendus
———————

“Olen väga õnnelik ja uhke enda üle, et mul täna nii hästi läks. Tahan tänada tervet Eesti koondist, et nad mulle sellise võimaluse andsid,” ütles Martin Teppan peale tänast autasustamist, kus poodiumile viis jooks, mille tulemuseks oli uus isiklik rekord ja Baltimaade teine koht.

Admin - post author

No other information about this author.