Loading... (0%)

Metsküla Kronu, ideaalne võistlus ratsaspordiga alustajale

31 August 2015

Magrit Lindre ja Uzzi

Metsküla Kronu algas 1996. aastal, kui kohalikud lapsed oma hobustega otsustasid omavahel mõõtu võtta. Alad olid siis kõvasti erinevad kui praegu, kuid traditsioon ei ole kadunud, siiani tullakse augusti lõpus kokku Metskülla, et end ratsaspordis proovile panna.

Aastate jooksul on Kronul toimunud Eesti Hobuste Galopi etapp, rüütliturniir, stoilo, hüppevõimsus ja muidugi ka takistussõit. Viimastel aastatel on galopivõidusõidu vastu huvi vähenenud ja põhirõhk on takistussõidul.

Eelnevatel aastatel on paljud praegused  edukad ponisportlased ja harrastajad alustanud just Kronul. Seega on Metsküla Kronu ideaalne võistlus ratsaspordiga alustavale sportlasele, tase ei ole kõrge ja eksimuse korral on siiski võimalik parkuur lõpuni sõita või teha hiljem vigade parandus.

21 ratsanikku oma hobustega

Sel aastal oli osalejaid Läänemaalt (Massu, Poanse ja Pivarootsi tallid), Märjamaalt (Juurimaa tallid) ja Pärnumaalt. Kokku 21 hobust ja ratsanikku.

Kärt Kuusik ja Ruusu

Võisteldi takistussõidus kõrgustel 50cm, 75-85cm ja 100cm, kõige populaarsem ala oli kõrgus 75-85cm, kus starte oli 14.

50cm parkuuris olid esikolmikus Ella Koger ja Kwiatek (Pivarootsi), Fiona-Eliis Protas ja Miimika, Merle Trestip ja Londa, mõlemad Juurimaa tallist.

Kerli Heilu ja Pringel

75-85cm parkuuris võidutsesid samuti Juurimaa ratsanikud, esimene koht kuulus Margit Lindrele ja Uzzile, teiseks tuli Kärt Kuusik Ruusul ja kolmanda koha said Merle Trestip ja Londa.

100cm parkuuri võitsid jällegi  Margit Lindre ja Uzzi (Juurimaa), teine koht kuulus Kerli Heilu ja Pringlile (Massu), kolmandaks tulid Kärt Kuusik ja Ruusu.

Metsküla Kronu toimumisele aitasid kaasa: Massu Ratsaklubi, AS L&L, Saare Agrovaru, Lihula TÜ, Metsküla Kulutuuriühing, Juurimaa Tall.

 

Ann Meriste-White
Fotod: Annaliis Tähe

 

Admin - post author

No other information about this author.